diumenge, 19 de gener del 2014

Raviolis ripieni di zucca (Pasta farcida, raviolis, de carabassa i ceba caramelitzada)

Raviolis amb salsa de formatge de cabra
En tota la meva vida n'he menjat en moltes ocasions... però mai l'havia feta a casa. Ahir feia un dia gris, humit... que invitava a quedar-se a casa. I finalment, es va convertir en una tarda culinària molt entretinguda i divertida. De nou, la Núria a la cuina! Però en aquesta ocasió acompanyada d'una parella d'amics amants de la cuina i un d'ells amb el nou i flamant bloc Cuino ergo sum que us invito a visitar. Així doncs, trobada a 6 mans per estrenar-nos tots plegats amb la "pasta fresca". Diuen que va ser Marco Polo, un mercader venecià, qui va portar la pasta a Itàlia fruit de la seva llarga estada a la Xina... I si Marco Polo va fer aquest llarg viatge, jo ahir també en vaig fer un, però en el temps. Doncs la primera vegada en què vaig veure fer pasta fresca per uns autèntics fantàtics de la pasta va ser un dia trist, doncs jo vivia per primera vegada la mort d'un ésser estimat: el meu avi. A casa, vivien moments difícils a l'hospital, i per no deixar-nos soles a casa va acollir-nos una estona la nostra tieta, que justament aquells dies tenia a casa seva uns bons amics italians. Tot fent pasta i menjant-la plegats més tard, aquella tarda trista va convertir-se en una tarda més fàcil de passar. Aquest post d'avui, per a tu, avi.

Raviolis amb oli d'oliva i orenga
La novetat de la recepta d'avui és que es composa de dues parts. La primera, els ingredients i procediment per fer la pasta fresca, en aquest cas, raviolis, que trobareu explicat en aquest post i que hem extret del llibre de receptes Larousse Cuisine. La segona, els ingredients i procediment per preparar el farcit de carabassa i ceba caramelitzada, que trobareu al bloc Cuino ergo sum. Amb la suma dels dos, un resultat interessant que podeu valorar vosaltres mateixos amb el paladar... Us animem a provar-los! 

I en una nova ocasió... per continuar perfeccionant l'art de la pasta fresca, a veure si fem un homenatge als nostres amics polonesos i cuinem uns "pieroguis". Us invito a llegir-ne el que són per anar fent salivera! 

QUÈ necessites?

COM fer-la?


La massa
  1. Tamisar la farina a dins d'un bol o sobre el marbre.
  2. Deixar un forat al mig i afegir-hi els ous, que anirem batent amb una forquilla.
  3. Poc a poc, anar afegint la farina tamisada que hi ha al voltant i anar remenant.
  4. Finalment, acabar d'amassar-ho amb les mans fins a obtenir una massa compacta que no s'enganxi massa als dits.
  5. Deixar reposar la massa a dins de la nevera, ben tapada amb un paper film, durant un mínim de 30 minuts.

La forma
  1. Dividir la massa en dues parts i amb un corró, estirar-la ben fina (recomanable uns 3mm de gruix).
  2. Repartir amb una cullera de cafè el farciment, fent petites boles i deixant entre elles una distància de 4-5 cm. Veure la recepta del farciment de carabassa i ceba caramelitzada.
  3. Cobrir el farciment amb l'altra part de massa. 
  4. Si no teniu un tallador específic per a raviolis, utilitzar un tallador de pizza per tallar a quadres (4-5 cm) els raviolis. Amb una forquilla de postres, presionar cadascun dels costats. Una altra opció és utilitzar un motlle de galetes per donar-li una altra forma més original. En aquest cas, hem fet una flor.

La cocció
  1. Escalfar aigua. 
  2. Afegir-hi un raig d'oli i sal.
  3. Un cop bulli, afegir-hi un a un els raviolis.
  4. Deixar coure durant 5 minuts.

Ja es poden servir els raviolis. Distribuir-los sobre un plat i amanir-los amb un raig d'oli d'oliva verge, en aquesta ocasió, l'Argudell de La Vinyeta, i una mica d'orenga. També es pot acompanyar d'una salsa de formatge de cabra (vegeu-ne a Cuino ergo sum la recepta).

BONA CUCINA! BON PROFIT!











2 comentaris:

  1. És veritat que els dies de pluha són ideals per ficar-se a la cuina i fer plats tan bons com aquest.
    I amb el farcit de carbassa i ceba han de quedar super gustosos.

    ResponElimina
  2. I tant, Gemma! I que vagi plovent! T'animem a provar-los... Ben aviat, el farcit de carbassa i ceba al nou blog "Cuino ergo sum" (cuinoergosum.blogspot.com)!

    ResponElimina

Deixa el teu comentari: