dijous, 23 de gener de 2014

Quiche de coliflor i carabassa

La "quiche", un recepta francesa que vaig degustar i descobrir per primera vegada durant una estada a casa d'uns amics alvernesos. França, el millor lloc per descobrir-la, no creieu? Les primeres quiche van ser les "lorraines", com havia de ser. Actualment, les improvitzo en funció dels ingredients que pugui tenir a la nevera. En aquesta ocasió, com a protagonistes un parell de productes de la temporada d'hivern i un d'ells, ben de proximitat: la coliflor i la carabassa (aquesta de casa els sogres!).
Tot seguit, us deixo l'enllaç del blog que m'ha inspirat a tirar endavant aquest plat. Us animo a provar-la i ja em direu què us ha semblat!
 

QUÈ necessites?

  • 1 coliflor
  • 1/2 carabassa
  • 1 ceba
  • 3 ous
  • 200 ml de nata líquida (18%)
  • 1/2 got de llet
  • 100 gr de formatge ratllat
  • 1 gra d'all 
  • Julivert
  • Sal i pebre
  • Per a la base: pasta de full o pasta brisa

COM fer-la?

Quiche de coliflor i carabassa
  1. Treure les fulles verdes i tallar la coliflor i flor a trossos.
  2. Pelar i tallar a daus la carabassa.
  3. Bullir la col i la carabassa pocs minuts.
  4. Escórrer i reservar.
  5. Paral·lelament, fregir la ceba amb un gra d'all i julivert.
  6. Escalfar el forn i coure 5-8 minuts la pasta de full. Retirar.
  7. Paral·lelament, en un bol barrejar els ous batuts, la llet, la nata líquida, el formatge i la ceba un cop fregida.
  8. Diposar damunt la pasta de full els trossos cuits de col i carabassa.
  9. Afegir la resta pel damunt.
  10. Coure al forn, prèviament calent a 180º, durant 40 minuts aproximadament.
En aquesta ocasió, he utilitzat de base la pasta de full que tenia feia uns dies a la nevera, i comprada al supermercat. De totes maneres, generalment acostumo a fer la quiche utilitzant com a base la pasta brisa, que podeu preparar a casa. En un nou post, ja compartiré amb vosaltres la recepta!

BON PROFIT!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: