dijous, 16 de gener de 2014

Pastís de poma

Una recepta ideal per esmorzar o berenar, sol o acompanyat. Amb un got de llet, una tassa de te o simplement, un tros de pastís i un moment de calma per disfrutar-lo. Una recepta molt fàcil i exitosa pel gust i textura esponjosa que té. Es fon a la boca! Una recepta que fa molts anys que la tinc al meu receptari i que vaig aprendre en el meu primer taller de cuina, impartit per la Mirentxu Riubrogent. Us animo a provar-lo!

QUÈ necessites?

1 iogurt natural
1 mesura de sucre 
1 mesura d'oli d'oliva
3 mesures de farina 
3 ous
1 sobre de llevat
1 polsim de sal
2 pomes
ratlladura de llimona
1 raig d'anís i 1 raig de conyac (Cointreau de taronja)
Ametlles laminades

* Totes les "mesures" equivalen a la mida d'un pot de iogurt ple.

COM es fa?

  1. En un vol, barrejar el iogurt, sucre, oli, farina, rovells d'ou i llevat. Ajudar-nos amb la batedora perquè quedi ben fi.
  2. Afegir un polsim de sal i la ratlladura d'una llimona, l'anís i el conyac.
  3. Paral·lelament, muntar les clares a punt de neu.
  4. Afegir delicadament les clares amb la resta de massa.
  5. Pelar i tallar les pomes a làmines ben fines. Reservar alguns trossos a daus.
  6. Untar la base d'un motlle amb mantega.
  7. Distribuir les pomes al fons del motlle (en aquest cas, he utilitzat un motlle rectangular).
  8. Abocar la barreja damunt les pomes.
  9. Posar alguns daus de poma pel damunt i afegir-hi ametlles afilades (crues) i sucre.
  10. Coure al forn, prèviament calent, a 180º i durant 40 minuts aproximadament.
BON PROFIT!



* Aquesta recepta ha estat el·laborada amb productes de La Cooperativa Plana de Vic, en el marc de la campanya "Les receptes Top Xef" on hi col·laboro com a blogaire gastronòmica. Us animo a visitar-la: us avanço que està plena de bones idees per a esmorzar, dinar, berenar i sopar!

6 comentaris:

  1. M'encanten les coques de poma, i aquesta es veu ben fàcil de fer.
    Ara mateix en menjaria un bon tall per esmorzar! ;)

    ResponElimina
  2. Efectivament, Gemma. Ben fàcil de fer i molt esponjosa i bona! Anima't i ja veuràs quin bon esmorzar!!!

    ResponElimina
  3. Hola Nuria , feliçitats pel teu bloc , això promet... el patís molt bo.




    ResponElimina
  4. Gràcies! Me n'alegro que us hagi agradat, Montse!!!

    ResponElimina
  5. Hola, Núria,
    gràcies per compartir les teves receptes!
    Sempre tinc dubtes pel que fa a la cocció...foc dalt i baix? al mig del forn? amb ventilador?...
    gràcies!

    ResponElimina
  6. Hola Olga!
    Amb el forn de casa poso opció "postres", que és cocció dalt i baix. I la plata del forn la poso al nivell dos començant per baix (gairebé al mig...). Espero que et surti reboníssim!

    ResponElimina

Deixa el teu comentari: