Raviolis amb salsa de formatge de cabra |
Raviolis amb oli d'oliva i orenga |
I en una nova ocasió... per continuar perfeccionant l'art de la pasta fresca, a veure si fem un homenatge als nostres amics polonesos i cuinem uns "pieroguis". Us invito a llegir-ne el que són per anar fent salivera!
QUÈ necessites?
- 200 gr de farina de blat
- 2 ous
- sal
- farciment de carabassa i ceba caramelitzada
- oli d'oliva verge o salsa de formatge de cabra
COM fer-la?
La massa
- Tamisar la farina a dins d'un bol o sobre el marbre.
- Deixar un forat al mig i afegir-hi els ous, que anirem batent amb una forquilla.
- Poc a poc, anar afegint la farina tamisada que hi ha al voltant i anar remenant.
- Finalment, acabar d'amassar-ho amb les mans fins a obtenir una massa compacta que no s'enganxi massa als dits.
- Deixar reposar la massa a dins de la nevera, ben tapada amb un paper film, durant un mínim de 30 minuts.
La forma
- Dividir la massa en dues parts i amb un corró, estirar-la ben fina (recomanable uns 3mm de gruix).
- Repartir amb una cullera de cafè el farciment, fent petites boles i deixant entre elles una distància de 4-5 cm. Veure la recepta del farciment de carabassa i ceba caramelitzada.
- Cobrir el farciment amb l'altra part de massa.
- Si no teniu un tallador específic per a raviolis, utilitzar un tallador de pizza per tallar a quadres (4-5 cm) els raviolis. Amb una forquilla de postres, presionar cadascun dels costats. Una altra opció és utilitzar un motlle de galetes per donar-li una altra forma més original. En aquest cas, hem fet una flor.
La cocció
- Escalfar aigua.
- Afegir-hi un raig d'oli i sal.
- Un cop bulli, afegir-hi un a un els raviolis.
- Deixar coure durant 5 minuts.
Ja es poden servir els raviolis. Distribuir-los sobre un plat i amanir-los amb un raig d'oli d'oliva verge, en aquesta ocasió, l'Argudell de La Vinyeta, i una mica d'orenga. També es pot acompanyar d'una salsa de formatge de cabra (vegeu-ne a Cuino ergo sum la recepta).
BONA CUCINA! BON PROFIT!
És veritat que els dies de pluha són ideals per ficar-se a la cuina i fer plats tan bons com aquest.
ResponEliminaI amb el farcit de carbassa i ceba han de quedar super gustosos.
I tant, Gemma! I que vagi plovent! T'animem a provar-los... Ben aviat, el farcit de carbassa i ceba al nou blog "Cuino ergo sum" (cuinoergosum.blogspot.com)!
ResponElimina