diumenge, 16 de març del 2014

Amanida de brots tendres d'espinacs amb formatge de vaca i anous

"Una plata d'enciam, ben amanida, ben amanida... Una plata d'enciam, ben amanida amb oli i sal". De ben segur molts de vosaltres heu cantat en alguna ocasió aquesta cançó: quan ereu ben jovenets, a l'escola amb els companys de classe i la mestra o a casa amb els pares, o potser no fa massa (una mica més grandets), amb els vostres fills, nebots o els fills dels vostres amics! Avui us presento aquesta amanida ben fresca, plena de vitamina A, molt verda i gustosa. Vaja, un primer plat que es posa d'allò més bé aquests dies tant calorosos que ens està portant aquest mes de març. Enlloc d'enciam, en aquesta ocasió hem fet l'amanida amb uns brots tendres d'espinacs que provenen de l'hort dels sogres! Us animo a provar-la i ja em direu si us ha agradat!
 

Què necessites?

  • Formatge pur de vaca
  • Un grapat d'anous
  • Un manat d'espinacs
  • Mel de pagès
  • Oli d'oliva
  • Vinagre de mòdena

 

Com preparar-la?

1. Rentar els espinacs, escorre'ls, tallar-los i disposar-los damunt del plat.
2. Tallar el formatge pur de vaca a daus.

3. Repartir per sobre algunes anous.
4. Per a la vinagreta de mel, en un bol barrejar 1 cullerada sopera de mel de pagès, afegir-ne 1 de vinagre de mòdena i 3 d'oli d'oliva. Remenar-ho bé abans d'amanir.


BON PROFIT !


* Aquesta recepta ha estat el·laborada amb productes de La Cooperativa Plana de Vic, en el marc de la campanya "Les receptes Top Xef" on hi col·laboro com a blogaire gastronòmica. Us animo a visitar-la: us avanço que està plena de bones idees per a esmorzar, dinar, berenar i sopar!
 

4 comentaris:

Deixa el teu comentari: