dijous, 27 de febrer de 2014

Rotllets de dijous gras: formatge d'ovella i llardons

"El dijous llarder, botifarra, botifarra. El dijous llarder, botifarra menjaré!". No podria comptar amb els dits de les mans totes les vegades que havia cantat aquesta cançó a casa i a l'escola. Precisament fa pocs dies vaig tenir la ocasió de retrobar "vells" espais de parvulari i de bell nou recordo aquell reguinzell de caminades escolars cap a Sant Marc (Calldetenes) en aquestes dates! En aquells temps, una bona caminada fins a aquest racó de la comarca, St. Marc, on s'hi veuen unes vistes increïbles de la Plana. Un cop allà, després d'esbufegar una mica i agafar gana, ens menjàvem de bona gana l'entrepà que ens havien preparat els de casa. Que n'era de bo! Avui ha estat un dijous llarder ben diferent d'aquells, però intentant conservant-te la seva essència, en bona companyia i tastant noves propostes com l'entrepà de caneló que els companys d'Osona Cuina han preparat en el marc de la festa de dijous llarder de Vic o aquesta altra proposta que us presento a continuació i que he batejat com els "Rotllets de dijous gras", inspirats i versionats a la catalana després de descobrir aquesta recepta


QUÈ necessites?

  • Formatge d'ovella
  • Llardons caramelitzats
  • 4 llesques de pa de motlle
  • Melmelada de poma

 

COM fer-los?

  1. Treure la crosta del pa de motlle.
  2. Amb un corró, amassar el pa de motlle fins que quedi ben fi.
  3. Untar el pa de motlle amb la melmelada.
  4. Tallar una tira de formatge d'ovella d'un centímetre de gruix aproximadament.
  5. Posar el formatge al damunt del pa de motlle (en un cantó).
  6. Enrotllar el pa de motlle com si fós un caneló.
  7. Untar el rotlle de pa de motlle farcit amb una nova capa de melmelada.
  8. Triturar els llardons caramelitzats.
  9. Arrebossar el rotllet amb els llardons.
  10. Tallar a rodanxes d'un centímetre aproximadament i servir en una plata d'aperitiu.
BON PROFIT!

* Aquesta recepta ha estat el·laborada amb productes de La Cooperativa Plana de Vic, en el marc de la campanya "Les receptes Top Xef" on hi col·laboro com a blogaire gastronòmica. Us animo a visitar-la: us avanço que està plena de bones idees per a esmorzar, dinar, berenar i sopar!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: