diumenge, 24 de juny del 2012

"Bizcocho" de les Carmelites Descalces de Sevilla

Una amiga, l'Eva, també aficionada a la cuina, em va demanar si volia participar en un joc de cuina ben divertit. Es tractava d'acceptar un got amb la massa mare, que passa d'una cuinera a una altra, i anar seguint les instruccions que tenia penjades al seu bloc de cuina (us el recomano, aquí l'enllaç: Jocs de cuina). I després d'uns dies ben entretinguda (amb algun descuit inclòs -ja em perdonareu-), aquest vespre he posat a coure el "bizcocho" al forn. I demà, que és St. Joan, menjarem coca i bizcocho, de gana no en passarem pas. Que tingueu molta sort i salut.

La massa

"Bizcocho"
QUÈ necessites?
La massa mare que t'hauré passat jo mateixa (o algú altre!)
3 vasos de sucre
3 vasos de farina
2 vasos de llet
1 vas d'oli d'oliva
1 vas de nous
1 vas de panses
1 sobre de llevat
2 ous
1 poma
1 polsim de canyella, de vainilla i de sal
Ratlladura de taronja

COM fer-la?

  • 1r dia:  s’aboca el contingut del vas entregat en un recipient de més grans dimensions i s’hi afegeix un vas de sucre i un vas de farina (de la mateixa mida que el vas en el qual hi havia la massa). No barregem.
  • 2n dia: es barreja tot amb una cullera.
  • 3r dia: no es toca.
  • 4t dia: tampoc es toca.
  • 5è dia: s’afegeix un vas de sucre, un altre de llet i un de farina. I no es barreja.
  • 6è dia: es barreja tot amb una cullera. Alerta, que no quedin grumolls.
  • 7è dia: no es toca.
  • 8è dia: tampoc es toca.
  • 9è dia: tampoc es toca.
  • 10è dia: s’aparten tres vasos de la massa mare obtinguda, que s’entregaran a les tres persones a qui vulguis desitjar sort i salut.
Amb la massa restant es fa el “bizcocho”. Cal afegir 2 vasos de farina, 1 o mig vas de sucre, 1 vas d’oli d’oliva, 1 vas de llet, 1 vas de nous i/o ametlles picades, 1 vas de panses sense os prèviament enfarinades, 1 sobre de llevat, 2 ous sencers, 1 poma trossejada, 1 polsim de sal, 1 polsim de canyella, 1 polsim de vainilla i la ratlladura d’una taronja.
Es barreja tot bé amb una cullera i es posa en un motlle prèviament untat amb mantega al forn, prèviament escalfat a 180º i durant almenys 45 minuts. És molt dens, per tant, assegureu-vos que us queda ben cuit (poseu la forquilla per veure si ha quedat cuit).

BON PROFIT!

2 comentaris:

  1. Gràcies per la recomanació! Espero els comentaris sobre el bizccho, ara que ha passat la revetlla i imagino que ja l'heu tastat...

    ResponElimina
  2. Doncs sí, ben tastat i gairebé no en queda... Per esmorzar amb la llet s'ha posat d'allò més bé!

    ResponElimina

Deixa el teu comentari: