"Bizcocho" de les Carmelites Descalces de Sevilla
Una amiga, l'Eva, també aficionada a la cuina, em va demanar si volia participar en un joc de cuina ben divertit. Es tractava d'acceptar un got amb la massa mare, que passa d'una cuinera a una altra, i anar seguint les instruccions que tenia penjades al seu bloc de cuina (us el recomano, aquí l'enllaç: Jocs de cuina). I després d'uns dies ben entretinguda (amb algun descuit inclòs -ja em perdonareu-), aquest vespre he posat a coure el "bizcocho" al forn. I demà, que és St. Joan, menjarem coca i bizcocho, de gana no en passarem pas. Que tingueu molta sort i salut.
La massa
La massa mare que t'hauré passat jo mateixa (o algú altre!)
3 vasos de sucre3 vasos de farina
2 vasos de llet
1 vas d'oli d'oliva
1 vas de nous
1 vas de panses
1 sobre de llevat
2 ous
1 poma
1 polsim de canyella, de vainilla i de sal
Ratlladura de taronja
- 1r dia: s’aboca el contingut del vas entregat en un recipient de més grans dimensions i s’hi afegeix un vas de sucre i un vas de farina (de la mateixa mida que el vas en el qual hi havia la massa). No barregem.
- 2n dia: es barreja tot amb una cullera.
- 3r dia: no es toca.
- 4t dia: tampoc es toca.
- 5è dia: s’afegeix un vas de sucre, un altre de llet i un de farina. I no es barreja.
- 6è dia: es barreja tot amb una cullera. Alerta, que no quedin grumolls.
- 7è dia: no es toca.
- 8è dia: tampoc es toca.
- 9è dia: tampoc es toca.
- 10è dia: s’aparten tres vasos de la massa mare obtinguda, que s’entregaran a les tres persones a qui vulguis desitjar sort i salut.
Es barreja tot bé amb una cullera i es posa en un motlle prèviament untat amb mantega al forn, prèviament escalfat a 180º i durant almenys 45 minuts. És molt dens, per tant, assegureu-vos que us queda ben cuit (poseu la forquilla per veure si ha quedat cuit).
BON PROFIT!
Gràcies per la recomanació! Espero els comentaris sobre el bizccho, ara que ha passat la revetlla i imagino que ja l'heu tastat...
ResponEliminaDoncs sí, ben tastat i gairebé no en queda... Per esmorzar amb la llet s'ha posat d'allò més bé!
ResponElimina