diumenge, 18 de setembre del 2022

Fideuà de peix



"Que el menjar sigui el teu aliment, i l'aliment la teva medicina" (Hipòcrates).

Entaular-se un diumenge amb la família, els pares, germans i nebots sempre és bonic. I avui ens hem ben entaulat els 10 a la taula de casa. Vam obrir l'estiu amb un sopar al pati per celebrar la revetlla de St. Joan i avui podem dir que hem tancat l'estiu amb una fideuà, un plat que és perfecte per assaborir al voltant de la taula durant l'estiu. Quants de vosaltres no n'heu menjat algun dia d'aquests? Com l'arròs a la paella, és un plat que es pot preparar amb antel·lació i que amb 15 minuts es fa la cocció final dels fideus! Va prou bé per quan en venen uns quants a taula! Jo, per fer-ho àgil i obtenir un bon resultat, utilitzo els brics que hi ha apunt per a donar-li un toc a la fideuà (també quan faig arròs a la paella) i que sempre tinc apunt al rebost per dies com el d'avui. Vaig a explicar-vos resumidament com ho he cuinat aquest matí i a veure si us animeu a casa amb una bona cassola com aquesta. N'hi havia per llepar-se'n els dits!

Què necessites? *

800 gr de calamars frescos
2 llagostins / persona
1 ceba
Sofregit
Brick de caldo de marisc
450 gr de fideus (fideus n.4) 

All i oli



Com es prepara?

1. Fregir un gra d'all i daurar la ceba, tallada a trossos ben petits, i reservar.
2. Enrosir i coure els llagostins i reservar.
3. Tallar a trossos petits els calamars i fregir-los a la cassola amb una mica d'oli. Reservar.
4. Enrossir els fideus i un cop apunt, afegir una mica de sofregit.
5. Afegir la ceba, els calamrs i els llagostins amb els fideus i afegir el caldo ben calent.
6. Coure els fideus durant 15 minuts.
7. Un cop cuits, tapar i deixar reposar uns minuts abans de servir. Se li pot donar un toc per enrossir i enfilar els fideus al forn. 


* Les mides que he anotat són per a 6 comensals. La resta (els més joves de la taula), avui han fet "el salt" a la fideuà i han menjat un plat d'espaguetis! 


BON PROFIT! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: