Heus aquí la sopa de galets, un plat molt tradicional a Catalunya que jo m'atreviria a considerar-lo un dels meus plats preferits quan arriba el fred. El dia de Nadal la mare sempre en fa, i me'n llepo els dits! Tot i que ja ens trobem a mig novembre, fins fa quatre dies no ha començat el fred de debò. Tornen a arribar aquells vespres en què no hi ha res millor que prendre's una sopa de galets ben calentona per refer-se i recuperar-se del cansament acumulat al llarg del dia. I després, una mica de lectura prop de la llar de foc... Amb aquesta sopa de galets m'addhereixo per primera vegada a la campanya del Gran Recapte d'Aliments 2013 i Blogs contra la fam!
QUÈ necessito?
- Caldo de carn: 1 porro, 2 pastanagues, 1 branca d'api, aigua, un parell d'ossos de pollastre (pedrer, carcanada, coll, etc.)
- 1 paquet de galets (250 gr)
- 1 botifarra de pagès (crua)
COM preparar-la?
Per tal d'adaptar la recepta a la campanya "Gran Recapte d'Aliments", comentar que es pot utilitzar un pot de caldo dels que es venen al supermercat. Malgrat la majoria de vegades opto per utilitzar el caldo fet a casa, sempre està bé tenir-ne algun brick de reserva (sobretot, a l'estiu, que sempre fa més mandra preparar un caldo)! En aquesta ocasió, la sopa l'he preparat amb el caldo de carn fet amb l'olla a pressió de casa (20 minuts aprox.).
- Omplir els galets amb la carn que hem buidat de la botifarra de pagès, que ja està ben condimentada.
- Escalfar el caldo.
- Tirar-hi els galets farcits de carn i deixar-ho coure entre 14 i 18 minuts (recomanable seguir les instruccions de cocció dels galets).
- Servir-ho ben calent.
uiiii quantes cooosess!! Només veure-ho ja se'm fa la boca aiguaa!! A veure si aviat em poso a fer alguna daquestes delícies, ja t'ho explicaré!! ;)
ResponEliminaDoncs ja m'explicaràs quines receptes cuines, Maria!
ResponElimina