Els "belly" pastissets |
QUÈ necessites?
Farciment de cabell d'àngel (esquerra) i de moniato (dreta |
300g de farina
125ml d'oli
25ml d'anís
60ml de moscatell
Sucre per arrebossar
Pel farciment: cabell d'àngel (veure la recepta) o confitura de moniato. Ingredients per la confitura:
450 gr de moniato (cuit i pelat)
200 gr de sucre
100 ml d’aigua
1 pell de llimona
1 branca de canyella
COM fer-los?
La preparació de la massa
- En un vol, barrejar tots els líquids (anís, moscatell i oli).
- Afegir-hi la farina.
- Amassar-ho amb les mans fins que quedi una massa homogènia.
- Coure els moniatos, amb el forn prèviament calent a 180º, fins que sigui tou. Deixar-los refredar i pelar-los.
- Afegir el sucre i l'aigua.
- Triturar-ho tot amb la batedora (moniato, sucre i aigua).
- Posar-ho en un cassó, amb una branca de canyella i la pell d'una llimona.
- Coure-ho a foc baix durant 30 minuts aproximadament, removent de tant en tant amb una cullera de fusta per evitar que s'enganxi.
- Deixar-ho refredar.
- Fer boletes d'uns 40 gr amb la massa.
- Posar la boleta entre 2 papers de forn i amb el corró estirar la massa en forma rodona.
- Al mig, posar-hi la confitura de moniato o el cabell d'àngel (veure receptes)
- Doblegar la massa per la meitat, cobrint el farciment i segellant la vora amb l'ajuda d'una forquilla.
- Arrebossar els pastissets amb el sucre i posar-los a la plata del forn.
- Coure els pastissets durant 30 minuts amb el forn prèviament calent (180º).
Ostres Nuria!!! estás feta una poetissa de gran nivell. Jo amb 2 de les dotze mans que van influir en el resultat dels pastissets de moniato. Dono fe que varem sortir boniiiissiiiiiiims!!!
ResponEliminaQuines artistes!!!
Un petonet a totes
Us van quedar fantàstics!!!!
ResponEliminaNomés un detall a la recepta: és millor arrebossar els pastissets després de sortir del forn, no abans de coure'ls ;)
Reunir la colla d'amics a la cuina és una bona excusa per trobar-se i passar una tarda ben entretinguda :)
Gràcies Olga! Gemma, ja ho tindrem en compte per a la propera ocasió (que ja et dic que no tardarà en arribar...!). Això del sucre és una qüestió estètica o més aviat per propietats nutricionals?
ResponEliminaquina pinta!!!!
ResponElimina