Pastís de pera
Ja han passat molts anys d'aquells primers cursos de cuina que vaig fer amb la Mirentxu Riubrogent a Vic i a La Guixa. La veritat és que malgrat jo començava a tenir passió per la cuina, fent aquell curs vaig pensar que una persona a qui no li entusiasmés massa podia acabar-ne sortint amb un pilot de ganes d'endinsar-se a cuinar totes o gran part de les receptes del curs. Amb quina passió impartia els cursos (i continua... no en tinc cap dubte), es notava que hi disfrutava molt, i això dóna gust de veure! En tot cas, això ho comentava perquè la recepta base del pastís d'avui és la del "pastís de poma" que vaig aprendre a fer amb ella (a destacar la originalitat dels talls que es dóna a la fruita), i que si de cas ja publicaré en una altra ocasió. Aquesta vegada, l'he versionat i he substituït la poma per peres, doncs tenia una vintena de peres de casa els sogres que eren força dures i després d'unes setmanes a la nevera pensava que potser els costaria massa madurar. I abans de fer-se malbé, què millor que fer algun dolç o una altra menja ben bona... I aquest n'és el resultat. Aquesta vegada, al fer-ne per duplicat i així gastar totes les peres, el pastís l'ha pogut degustar força gent (família, amics i companys de feina) i sembla que tothom l'ha trobat deliciós. A veure si us animeu a cuinar-lo!
QUÈ necessites?
1 iogurt natural
1 mesura de sucre
1 mesura d'oli de girasol
3 mesures de farina
3 ous
1 sobre de llevat
7-8 peres
1 raig d'anís
COM es fa?
- En
un bol, batre els ous i després afegir-hi la resta d'ingredients
(iogurt, sucre, oli, farina, llevat i raig d'anís). Barrejar tots els
ingredients amb l'ajuda de la batedora.
- Pelar les peres i tallar-ne unes quantes a llunes i les altres en 3 o 4 trossos més grans.
- Incorporar les peres en forma de lluna al fons del recipient.
- Per sobre, abocar la massa.
- Al
damunt, incorporar els trossos de pera més grans, que prèviament haurem
marcat amb un ganivet en forma de llunes (sense tallar-les del tot). -
vegeu la forma de la pera a la foto-.
- Empolsinar les peres amb sucre i tirar-hi una mica de trossos d'ametlles torrades al damunt.
- Coure el pastís amb el forn prèviament calent a 180º fins que estigui cuit (35-45 minuts aproximadament).
BON PROFIT !
De pomes o de peres segur que esta bonisim!!!petons!
ResponEliminaMmmmmmmm... quina pinta!!!
ResponElimina