Panellets de pinyons (castanyada 2016) |
QUÈ necessites?
Per la massa de massapà:
Massa de massapà |
- 500 gr d'ametlla en pols
- 300 gr de sucre
- 150 gr de moniato (cuit)
- 50 gr de clara d'ou
- Ratlladura de 1/2 llimona
Per personalitzar els panellets:
- Pinyons (50 gr)
- Codonyat (recepta de codonyat)
- Sucre llustre
- Clara d'ou
COM fer-los?
Panellets de pinyons
1. Fer boles amb la massa de massapà.
2. Arrebossar les boles perquè s'enganxin els pinyons. Si costa que quedin presos, es poden remullar els pinyons amb una mica de rovell d'ou.
3. Pintar per sobre els panellets amb rovell d'ou.
Panellets de codonyat
Panellets de codonyat |
2. Amb un corró, aplanar la massa de massapà de forma rectangular.
2. Posar una tira de codonyat a sobre de la massa de massapà que hem aplanat.
3. Tapar el codonyat amb una nova tira de massa de massapà.
4. Ajuntar les vores i enrotllar-ho com si fós un "sandwitch".
5. Tallar al biaix i acabar d'empolsinar amb sucre llustre.
La cocció dels panellets. Els uns i els altres, es poden enfornar per la part central del forn entre 5-10 minuts a 200º. És recomanable no deixar-los massa estona doncs la massa queda massa cuita.
Finalment, aquesta ha estat la periodificació que he seguit en aquesta ocasió per tal de tenir apunt els panellets en 2-3 dies, sense anar massa depressa, com deia en J. Pla.
1r dia. Coure al forn els moniatos.
2n dia. Preparar la massa de massapà. Deixar reposar 24 hores a la nevera, tapada amb paper film.
3r dia. Preparar els panellets i enfornar-los.
BON PROFIT !
MMMMM..... deliciosos!!!entre els panallets i el codonyar ....
ResponEliminaCongratulations ;))
Gràcies! Pq no tens blog (potser t'hi animes?!?), però el croissant que he pogut degustar aquest matí també era deliciós... Felicitats, continua així!
ResponEliminaNo només deliciosos, sinó que han servit de carburant per la reunió de Gestió Documental, mmmmmmm!
ResponEliminaNúria... ho "certifico"! T'han sortit boníssims! A veure amb quins "plaers i delits" ens premien els altres la propera vegada!
ResponElimina