diumenge, 23 de juny de 2019

Coca de Sant Joan amb crema

Coca de Sant Joan amb crema
La nit de Sant Joan és d'aquells nits especials que any rere any sempre esperem. Els petitons amb ganes de fer soroll i sabent que és una nit que aniran a dormir més tard de l'hora habitual. Els més grans, amb ganes de fer un bon brindis, mossegar amb delit la típica "coca amb llangonissa" (almenys els osonencs) i també és una nit que recordem els que ja no hi són. És per això que quan arriba la nit, després d'uns bons petards per fer una mica de "soroll", alcem els ulls aprofitant que la nit és clara i serena, i mentre els petits els hi envien un petó volador, els més grans els abracem amb el cor ara i sempre. Nit de Sant Joan, la nit més màgica de l'any.

És una nit de benvinguda a l'estiu, de celebrar la nit més curta de l'any, de cremar el llorer a la barbacoa, de somiar, d'estar entre amics i familiars, de gaudir, de viure i sobretot, de ser feliç entre els nostres. 

I què millor que celebrar-ho amb aquesta coca, recepta provinent de l'Escola de cuina Terra d'Escudella (un pèl versionada perquè no hi he posat aigua d'azahar ni anís en pols) que ens va proporcionar un dels seus alumnes. Gràcies @cuinoergosum, és espectacular! 

Què necessites?


  • 500 gr de farina de força
  • 50 gr de llevat fresc
  • 75 gr de mantega
  • 100 gr de sucre
  • 6 gr de sal
  • 2 ous
  • 115 gr d'aigua aproximadament
  • 30 ml d'anís del mono
  • Ratlladura de pell de llimona i de taronja
  • Pinyons
  • Fruita confitada
Per a la crema pastissera veure la recepta que vaig publicar al blog.


Com es prepara?


  1. Per una banda, barrejar tots els ingredients secs: farina, sucre, sal, ratlladura de pell de llimona i de taronja i finalment, la mantega i el llevat fresc.
  2. Batre els ous.
  3. Escalfar en un bol l'aigua.
  4. Afegir als ingredients secs, els ous, l'aigua ben calenta i també l'anís del mono.
  5. Amassar tots els ingredients fins que estigui ben elàstica.
  6. Deixar reposar 20 minuts dins d'un bol i tapant amb un drap.
  7. Fer dues boles i formar les coques. Poden ser allargades o bé rodones.
  8. Untar-les amb oli d'oliva i pintar-les amb ou.
  9. Deixar reposar uns minuts més i llavors ja es pot tirar el sucre (sigueu generosos) i posar-hi la crema pastissera (si es vol), els pinyons i les fruites confitades.
  10. Enfornar durant 15 minuts cada coca a 190-200º.
  11. Un cop surt del forn, remullar amb anís del mono.
BON PROFIT I BONA REVETLLA DE SANT JOAN!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: