dimarts, 17 de març de 2015

Tronc de crema

Estem en ple mes de març, apunt d'encetar una nova primavera i a tocar de sant Josep. La tradició ens marca que aquest dia mengem crema catalana, i és per això que en aquesta ocasió m'he decidit per versionar el meu exitós postre de "Tronc de Nadal" i vestir-lo amb una deliciosa crema pastissera, recepta que he extret del blog La cuina de sempre. El resultat: extraordinari! No en quedarà ni un retall, ja ho veureu!

QUÈ necessites?  (per a 10 persones)
Tronc farcit de crema pastissera
 

 

 
Per a la base:

4 ous
125 grams de sucre
125 grams de farina
Una mica de mantega per untar el motlle
Una fulla de paper de forn

Per a la crema pastissera:

1 litre de llet
4 rovells d'ou
250 g de sucre en pols
80 g de midó
vainilla en pols
1 branca de canyella
 
COM fer-lo? 
  1. Separar la clara del rovell i batre les clares a punt de neu (penseu a posar-hi una mica de sal).
  2. Barrejar els rovells amb el sucre en pols (utilitzeu la batedora elèctrica o a mà).
  3. Treballar la crema feta a base de la clara a punt de neu amb el rovell i el sucre.
  4. Incorporar a poc a poc la farina i la clara a punt de neu. Fer ús d'una cullera de fusta i barrejar lentament, de dalt a baix.
  5. Untar la placa del forn (o un gran motlle rectangular poc fondo).
  6. Abocar la pasta amb 1cm d’espessor i equilibrar-la amb l’espàtula.
  7. Coure durant 8 minuts amb el foc calent (escalfeu-lo abans a uns 185º) fins que la pasta quedi rígida.
  8. Abocar la pasta un cop cuita damunt d'un paper de cuina. Enrotllar la pasta un cop retirada del motlle i deixar-la refredar (1 hora aproximadament).
  9. Desenrotllar la pasta amb atenció per no trencar-la.
  10. Per a la crema pastissera:
    1. Abocar en un bol 750 ml de llet juntament amb els 250 gr de sucre en pols. Escalfar-ho i anar-ho barrejant fins que arrenqui al bull.
    2. En un altre bol, batre els rovells i barrejar-los amb 250 ml de llet a temperatura ambient. Afegir-hi la branca de canyella i una mica de vainilla en pols. Seguidament, el midó.
    3. Un cop bulli a llet, afegir-hi la barreja anterior amb l'ajuda d'un colador. És important barrejar bé el fons del bol per evitar que hi quedi el midó.
    4. A foc lent, anar-ho barrejant entre 3 i 4 minuts fins que la crema haurà quallat.
    5. Es recomana tapar la crema amb un paper film, un cop abocada en una plata, per evitar que faci pell.
    6. Abans d'utilitzar-la, recomano que la remeneu amb la batedora.
  11. Farcir l’interior amb la crema pastissera.
  12. Enrotllar de nou la pasta, aquesta vegada sense el paper.
  13. Pintar el voltant del tronc amb crema pastissera, repartir sucre abundant pel damunt i cremar-la amb un cremador.

    BON PROFIT !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: