QUÈ necessites? (per a 10 persones)
Tronc farcit de crema pastissera |
Per a la base:
4 ous
4 ous
125 grams de sucre
125 grams de farina
Una mica de mantega per untar el motlle
Una fulla de paper de forn
Per a la crema pastissera:
1 litre de llet
4 rovells d'ou
250 g de sucre en pols
80 g de midó
vainilla en pols
1 branca de canyella
4 rovells d'ou
250 g de sucre en pols
80 g de midó
vainilla en pols
1 branca de canyella
COM fer-lo?
- Separar la clara del rovell i batre les clares a punt de neu (penseu a posar-hi una mica de sal).
- Barrejar els rovells amb el sucre en pols (utilitzeu la batedora elèctrica o a mà).
- Treballar la crema feta a base de la clara a punt de neu amb el rovell i el sucre.
- Incorporar a poc a poc la farina i la clara a punt de neu. Fer ús d'una cullera de fusta i barrejar lentament, de dalt a baix.
- Untar la placa del forn (o un gran motlle rectangular poc fondo).
- Abocar la pasta amb 1cm d’espessor i equilibrar-la amb l’espàtula.
- Coure durant 8 minuts amb el foc calent (escalfeu-lo abans a uns 185º) fins que la pasta quedi rígida.
- Abocar la pasta un cop cuita damunt d'un paper de cuina. Enrotllar la pasta un cop retirada del motlle i deixar-la refredar (1 hora aproximadament).
- Desenrotllar la pasta amb atenció per no trencar-la.
- Per a la crema pastissera:
- Abocar en un bol 750 ml de llet juntament amb els 250 gr de sucre en pols. Escalfar-ho i anar-ho barrejant fins que arrenqui al bull.
- En un altre bol, batre els rovells i barrejar-los amb 250 ml de llet a temperatura ambient. Afegir-hi la branca de canyella i una mica de vainilla en pols. Seguidament, el midó.
- Un cop bulli a llet, afegir-hi la barreja anterior amb l'ajuda d'un colador. És important barrejar bé el fons del bol per evitar que hi quedi el midó.
- A foc lent, anar-ho barrejant entre 3 i 4 minuts fins que la crema haurà quallat.
- Es recomana tapar la crema amb un paper film, un cop abocada en una plata, per evitar que faci pell.
- Abans d'utilitzar-la, recomano que la remeneu amb la batedora.
- Farcir l’interior amb la crema pastissera.
- Enrotllar de nou la pasta, aquesta vegada sense el paper.
- Pintar el voltant del tronc amb crema pastissera, repartir sucre abundant pel damunt i cremar-la amb un cremador.
BON PROFIT !
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentari: