diumenge, 3 de febrer del 2019

Salsa de calçots

Calçots casolans 
Durant l'any amb els petits, un cop pugem al cotxe per anar de casa a l'escola o quan ens toca fer uns quants quilòmetres el cap de setmana que anem a terres tarragonines, ens agrada escoltar música, molta música. No sabem viatjar sense ella. Un dels CD's que té molt d'èxit és "Do, re, mi, fa fred. L'hivern en cançons!" (La Musca), d'un grup de la Conca de Barberà, i una de les cançons que ens agrada cantar és la dels calçots. Avui, mentre els gaudíem a la terrassa de casa aprofitant el sol d'hivern, l'hem ben cantat mentre els anàvem degustant, un darrere l'altre. Us animo tant a escoltar aquest CD d'aquests conquencs com també provar de preparar a casa vostra la salsa de calçots. És fàcil i queda boníssima! Aquí us deixo un petit fragment de la cançó: 

"Suca, suca, suca el calçot,
suca, suca el calçot que la salsa és ben bona,
mira, mira, mira, mira les mans,
que són negres com el carbó" (Els calçots, "Do, re, mi, fa fred!", La Musca)

Què necessites?
2 grans d'all
150 grams d'ametlles
1 bitxo fregit
un grapat de torradetes
2 tomàquets escaldats
sal
1 tassa d'oli (mida cafè)
1/4 de tassa de vinagre (mida cafè)

Com preparar-la?
1. Picar els alls amb sal.
2. Xafar l'ametlla en un morter.
3. Afegir-hi l'all i després el bitxo i barrejar-ho.
4. Afegir-hi el pa a trossets.
5. Amb el turmix, afegir-hi els tomàquets ja escaldats i el gotet d'oli.
6. Afegir-hi 1/4 de got de vinagre.

I ja tenim apunt la salsa de calçots que podem servir en una cassoleta per a cada començal.

BON PROFIT i bona calçotada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: