dissabte, 17 de novembre del 2018

Fondue de formatges amb base de pa rodó

Pa rodó farcit de fondue de formatges. 1) el pa buidat;
2) el pa farcit amb la barreja (previ a fondre's); 3) el formatge 
fos un cop sortit del forn (esquerra).

Descobrir noves receptes és arriscat, però els que em coneixeu sabeu que m'agraden els reptes. I si comparteixes la taula amb amics que coneixes de fa molts anys saps que si la cosa no surt bé ho entendran... (o això esperes!). La veritat és que ha estat una bona descoberta i que repetirem en d'altres ocasions, doncs és un plat que s'escau d'allò més bé en dies plujosos com el d'avui, en dies freds i ventosos de tardor o en ple hivern després d'una esquiada que et deixen ben cansat i enfredorit i amb ganes de recuperar-te! I a més, tot llegit a Wikipedia he descobert que la fondue de formatge és un plat que en molts països és conegut com a plat típic per a celebracions com el "dia de l'amic", per tant, avui era ideal per fer-ne i l'hem acompanyat d'una bona brasa de carn amb escalivada i moniato. 

La recepta la va compartir amb mi la meva companya de feina durant l'estona del cafè. Ens explicava que la va provar ja farà uns mesos a casa seva després que un amic del seu marit que treballa a la polleria del Mercat Municipal de Vic li expliqués. Gràcies doncs a tots plegats per compartir-la perquè avui ha arribat a la nostra taula. Als que sou amants del formatge, no us la deixeu perdre! Arremangueu-vos les mànigues perquè val molt la pena. I la veritat és que podeu explorar amb tot tipus de formatges i fins i tot amb tot tipus de pa. Avui qui ha abraçat aquest formatge fos ha estat un rodó de mig del forn de La Guixa però també hem comentat que seria interessant provar-ho amb panets rodons individuals. Una bona mida per quedar ben a gust! Demà potser tocarà cremar aquest plat tant calòric!  

 

Què necessites?

  • 1/2 Kg de pa rodó
  • 1 ceba petita
  • 50 gr de formatge de cabra
  • 150 gr de formatge Emmental
  • 120 gr de formatge semicurat de vaca
  • Bossa de 200 gr de variat de 4 formatges  (emmental, gouda, cheddar, curat)
  • 1 raig de vi
  • Maionesa (2 cullerades soperes)

Com fer-ho?

1. Tallem el pa rodó (tallem de dalt com si fos un barret)
2. Buidem el pa de dins (com si féssim una carabassa de Halloween). Les restes del pa les guardem per menjar-les amb la fondue o en una altra ocasió.
3. Ratllem tots els formatges i els posem en un bol.
4. Tallem ben petita la ceba.
5. Ho barregem tot amb un parell de cullerades soperes de maionesa.
6. Hi afegim un bon raig de vi blanc.
7. Deixem un dit de marge i tapem el pa amb el seu "barret".
 8. Emboliquem bé el pa rodó amb un paper de plata.
9. Ho enfornem a 180º durant 1 hora ben generosa.
10. Servir just sortir del forn ben calent.
11. Es pot acompanyar amb palets de pa, patata, carn...

BON PROFIT !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: