Cassoletes de canelons |
Què necessites?
Plates apunt per la beixamel |
40 plaques de canelons
100 grams de pinyons
un bon grapat de panses
formatge per gratinar
Per la beixamel:
60 g de mantega
60 g de farina
1 litre de llet
una mica de nou moscada
sal
Com fer-los?
2. Els espinacs deixen anar aigua. Per tant, caldrà deixar-los al colador una estona per rebaixar-ne la humitat.
3. En un cassola amb aigua calenta, bullir les plaques de canelons durant 15 minuts (o segons indiqui el tipus de placa de caneló que hàgiu comprat).
4. Un cop cuit, posar les plaques en una cassola amb aigua freda. Evitarà que s'enganxin.
5. Repartir les plaques cuites damunt de la taula (si voleu és recomanable posar-hi un drap a sota.
6. Farcir els canelons amb la barreja d'espinacs, panses i pinyons.
7. Enrotllar-los i posar-los dins de la plata del forn.
8. Mentre escalfem el forn, ja es pot començar a preparar la beixamel.
9. En un cassó, es posa la mantega a fondre. Anirà fent xup-xup i quan redueixi el soroll ja s'hi pot afegir la farina (si preferiu, tamisada ajuda a que es facin menys grumolls).
10. Escalfar la llet una mica i afegir-ne un parell de cullerots amb la farina i la mantega. Veureu que queda una pasta espessa que es desenganxa del cassó. Això voldrà dir que ho he lligat bé.
11. La resta de llet ja es pot anar afegint i caldrà barrejar a foc baix uns 20 minuts.
12. Durant aquesta estona, afegir la sal i la nou moscada al vostre gust.
13. Abocar la beixamel damunt de la plata dels canelons.
14. Repartir trossos de mantega per la plata i cobrir amb el formatge que caldrà gratinar-lo al forn.
Un cop gratinat, ja ho tenim calent i apunt per servir a taula!
BON PROFIT !
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentari: