diumenge, 11 de novembre del 2018

Canelons d'espinacs, panses i pinyons

Cassoletes de canelons 
Els que ja em coneixeu sabeu que quan rasco una mica de temps m'arremango les mànigues i em poso a la cuina. M'agrada cuinar per veure gaudir a taula els que la comparteixen al meu costat, veure que assaboreixen el menjar. Sabeu que tinc debilitat pel dolç (de fet, és la meva especialitat i mai falten postres quan cal celebrar alguna cosa). Però avui ha anat de plat principal. Necessitàvem un plat que havia de ser fàcil de preparar al moment, quan ja tens els convidats a taula, i que es pogués preparar amb antelació. En aquesta ocasió hem cuinat a quatre mans per acollir, mai millor dit, als companys de l'OMA, que són realment "molt acollidors"! Han gaudit dels canelons, sí, però hem compartit a taula d'altres plats, tots ells molt benvinguts (hummus, pica-pica variat, nachos, vermut, amanida...). A destacar però el moment "dolç" del dia: els postres! Aprofito aquesta entrada per recomanar-vos que consulteu la recepta del te marroquí que hem vist fer i tastar. Una especialitat que als que ens agrada el dolç no ens hi podem resistir, no tenim un no, i menys, servit amb la tetera metal·litzada ("barrad") autèntica del país. Tot un luxe! 

Què necessites?

Plates apunt per la beixamel 
1Kg 800 gr d'espinacs frescs
40 plaques de canelons
100 grams de pinyons
un bon grapat de panses
formatge per gratinar

Per la beixamel:
60 g de mantega
60 g de farina
1 litre de llet
una mica de nou moscada
sal

Com fer-los?

1. Fregir amb una mica d'oli els espinacs frescos en una cassola juntament amb els pinyons i les panses. Afegir-hi un toc de sal.
2. Els espinacs deixen anar aigua. Per tant, caldrà deixar-los al colador una estona per rebaixar-ne la humitat.
3. En un cassola amb aigua calenta, bullir les plaques de canelons durant 15 minuts (o segons indiqui el tipus de placa de caneló que hàgiu comprat).
4. Un cop cuit, posar les plaques en una cassola amb aigua freda. Evitarà que s'enganxin.
5. Repartir les plaques cuites damunt de la taula (si voleu és recomanable posar-hi un drap a sota.
6. Farcir els canelons amb la barreja d'espinacs, panses i pinyons.
7. Enrotllar-los i posar-los dins de la plata del forn.
8. Mentre escalfem el forn, ja es pot començar a preparar la beixamel.
9. En un cassó, es posa la mantega a fondre. Anirà fent xup-xup i quan redueixi el soroll ja s'hi pot afegir la farina (si preferiu, tamisada ajuda a que es facin menys grumolls).
10. Escalfar la llet una mica i afegir-ne un parell de cullerots amb la farina i la mantega. Veureu que queda una pasta espessa que es desenganxa del cassó. Això voldrà dir que ho he lligat bé.
11. La resta de llet ja es pot anar afegint i caldrà barrejar a foc baix uns 20 minuts.
12. Durant aquesta estona, afegir la sal i la nou moscada al vostre gust.
13. Abocar la beixamel damunt de la plata dels canelons.
14. Repartir trossos de mantega per la plata i cobrir amb el formatge que caldrà gratinar-lo al forn.

Un cop gratinat, ja ho tenim calent i apunt per servir a taula!

BON PROFIT !



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: