@Lanuriac Pastís de pastanaga i toc de nous (2018) |
Què necessites?
Ingredients per a la base principal del pastís- 400 gr de pastanaga ratllada (si la ratlleu manualment us estalvieu un dia de gimnàs! Treballareu bíceps i tríceps!)
- 100 gr de nous pelades i picades (no molt fines)
- 200 gr de farina (jo he utilitzat la farina de blat)
- 1 sobre de llevat (jo he utilitzat Royal però n'hi ha d'altres que també van bé)
- 4 ous
- un pessic de sal
- un pessic de nou moscada ratllada
- ½ cullerada de postres de canyella mòlta
- 300 g de sucre moreno
- 180 gr d'oli (jo l'he utilitzat d'oliva però a moltes receptes anoten oli de gira-sol)
- mantega per untar el motlle
Ingredients per a la cobertura del pastís (opcional, si no voleu tant de greix us ho podeu estalviar)
- 200 g de formatge cremós (jo he utilitzat Philadelphia)
- 50 g de mantega pomada
- 80 g de sucre moreno
- un pelet de sucre de vainilla
Com fer-lo?
En primer lloc preparem la base. Utilitzem un motlle quadrat (però és opcional, també es podria utilitzar rodó o allargat tipus "plumbcake").
1. Barregem els ingredients sòlids següents: farina (tamisada), llevat, pessic de sal i nou moscada.
2. Afegim els ous prèviament batuts, l'oli, la canyella i el sucre. Ho barregem bé (si cal amb l'ajuda de la batedora) perquè no quedin grumolls.
3. Afegim els ingredients protagonistes: la pastanaga ja ratllada i les nous a trossos petits. Així quan mengem el pastís en trobarem més el gust.
4. Aboquem tota la massa resultant a dins del motlle que prèviament haurem ben untat amb mantega per ajudar a desammotllar.
En segon lloc preparem la cobertura (com hem dit és opcional). Utilitzem un bol mitjà per barrejar-ho amb comoditat.
1. Barregem els ingredients següents: formatge cremós, mantega pomada, sucre morè i sucre de vainilla.
2. Amb l'ajuda de la batedora assegurem que no quedin gromolls.
@Lanuriac 2018 (pastís de pastanaga amb toc de nous) |
Finalment, quan tenim la base refredada i desemmotllada, afegim la cobertura i fem els talls que ens convingui per a servir el plat. En aquesta ocasió he optat per fer els talls quadrats. És un pastís consistent (i un pèl greixós) i és una bona mesura per acompanyar un bon esmorzar, fer un final de dinar pompós o per acompanyar un te o un cafetó a mitja tarda.
Núriaaa, saps q fa dies q tinc en ment fer el carrot cake? Ostres quina gràcia haver vist q fa poc q l'has fet! Em queda pendent. Una abraçada :)
ResponEliminaens ha agradat molt! hem trobat a faltar la temperatura i temps ;)
ResponElimina