dimecres, 18 de juliol del 2018

Mandonguilles amb pèsols

Mandonguilles amb pèsols 
Un plat bon amic dels primers freds i dels darrers. Un plat que mares i àvies han cuinat infinites vegades i que comença a ser un clàssic també a casa nostra. Un plat també perfecte per deixar-lo llest el dia abans i gaudir de les activitats d'estiu. Només caldrà escalfar-lo i llestos! La veritat és que és un clàssic que ho té tot. 
La recepta de les mandonguilles és la mateixa que vaig publicar al blog (http://lanurialacuina.blogspot.com.es/2014/10/mandonguilles-amb-salsa-de-iogurt.html) però aquesta vegada l'acompanyament és tot un clàssic: pèsols! Llegiu, proveu, tasteu i gaudiu d'aquesta recepta!

QUÈ necessites?

Per les mandonguilles:
  • 350 gr de carn picada de vedella
  • 350 gr de carn picada de porc
  • all i julivert picat
  • sal i pebre
  • 1 polsim de canyella
  • 1 ou
  • 1 raig de llet
  • pa bimbo
  • farina per arrebossar
  • oli abundant per fregir
Per l'acompanyament:
  • 400 g de pèsols
  • 3 tomàquets
  • 1 ceba gran
  • 1 gra d'all
  • 1 got d'aigua o brou
  • Sal  

Com fer-les?

  1. Barrejar en un bol la carn picada de vedella i de porc, salar-la, empebrar-la, afegir l'ou, la canyella, l'all i el julivert picat.
  2. Remullem el pa bimbo amb llet. Al cap d'una estona, l'escorrem amb els dits i l'afegim al bol amb la resta d'ingredients. Amassar-ho.
  3. Anar fent boles, enfarinar-les i fregir-les lleugerament en una paella, amb l'oli ben calent. Més endavant les acabarem de fregir juntament amb la salsa.
  4. A part, bullir els pèsols i deixar-los apunt per després (es pot optar per bullir els pèsols juntament amb la salsa).
  5. En una cassola, preparar el sofregit. Afegir la ceba picada i fregir-la una mica.
  6. Després, afegir-hi el tomàquet que haurem ratllat prèviament i un got d'aigua (es pot substituir per brou).
  7. Deixar-ho coure a foc lent durant 15-20 minuts aproximadament. En aquesta ocasió, he triturat el sofregit amb la batedora i així queda una bona salsa que està per sucar-hi pa!
  8. Un cop preparat el sofregit, es poden afegir les mandonguilles que les deixarem coure uns minuts més. Afegir-hi els pèsols i servir.
BON PROFIT !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: