dilluns, 21 de maig del 2018

Massa per pizza feta a casa

Massa per pizza feta a casa
Quin gran invent la pizza! A casa (com passa en moltes altres cases), ens acompanya almenys un dia a la setmana que ja tenim batejat com el Dipizza! És aquell moment de relax, distès, de seure al sofà, informalment, mirant una peli en versió original o escoltant de fons un partit de futbol especial com el d'avui en què celebràvem el doblet... El dia que es menja pizza acaba sempre amb un bon regust de boca. Les pizzes fetes a casa són les millors, i treballar la massa a mà és relaxant i gratificant un cop te la menges! Si no ho heu provat, us animo a fer-ne un dia! La massa per pizza que preparo sempre l'he extret íntegra del blog de La cuina de sempre, que també us animo a consultar perquè hi tenen unes receptes molt ben explicades i molt... mmmm! La d'avui és farcida d'escalivada (feta a casa) amb tomàquet i tonyina. 

Què necessites?
Per la massa:
230 gr de farina de força
20 gr d'oli d'oliva
20 gr de llevat fresc
10 gr de sucre
5 gr de sal
130 gr d'aigua

Pel farciment:
Escalivada feta a casa
Tonyina
Tomàquet fregit
Formatge ratllat (mozzarella)
Tomàquets de pera

Com fer-la?
Pizza un cop cuita
1. En un bol hi afegim el llevat (ratllat), la farina, el sucre i la sal.
2. En un altre bol escalfar l'aigua amb l'oli. Un cop calent s'afegeix amb la resta d'ingredients i es comença a amassar fins que no s'enganxi a les mans. Corregir d'aigua i farina si fa falta per aconseguir la textura perfecta.
3. Deixar reposar la massa dins del bol i embolicada amb un drap perquè pugi (almenys mitja hora).
4. Estirar la massa amb un corró i donar-li la forma que us agradi.
5. Afegir el tomàquet fregit i farcir la pizza amb tots els ingredients (escalivada, tomàquet, tonyina, formatge ratllat). Mentrestant, escalfar el forn a 200 graus.
6. Coure la pizza durant 10 minuts a 200º (funció pizza / ventilador dalt i baix) fins que quedi daurada i al punt.
8. Tallar-la i menjar-se-la! 

BON PROFIT !


1 comentari:

Deixa el teu comentari: