diumenge, 29 d’abril del 2018

Canelons a l'estil de l'àvia

Canelons 
Menjar canelons és una tradició instaurada a moltes cases. És curiós però en tots aquests anys no m'havia arremangat mai les mànigues per fer-ne de principi a fi. Havia fet de pinxe de cuina moltes vegades, això sí, farcint i enrotllant. En aquesta ocasió vaig decidir fer un cop de cap per preparar un menú de festa per celebrar l'aniversari del nostre petitó. Tenia ganes de cuinar però amb els fills costa una mica fer plats massa el·laborats, els que en teniu ja sabreu de què us parlo. Per sort, un dia a casa els avis la meva mare ens va explicar com els feia ella els canelons. I caram! Semblaven més ràpids perquè no s'havia de fer el rostit i estaven boníssims! Així que després d'explicar-me el secret, em vaig animar a fer-los. I aquest és el resultat que m'animo a compartir amb vosaltres. De veritat, val la pena!

Què necessites?

2 paquets de pasta de canelons (Pavo)
1/2 Kg de carn picada de porc
1/2 Kg de carn picada de vedella
1 pot de foie gras d'ànec
2 cebes mitjanes
Sal i pebre
Formatge per gratinar

Ingredients per la beixamel
60 gr de mantega
60g de farina
1 litre de llet

Com fer-los?

1. Escalfar aigua calenta i durant 20 minuts remullar la pasta de canelons (és el que anotava a les instruccions del paquet de canelons Pavo). De tant en tant, remenar perquè no s'enganxin.
2. Treure la pasta i col·locar-la damunt d'un drap de cuina.
3. Farcir la pasta amb la carn dels canelons.
4. Anar-los col·locant a dins la plata del forn.
5. Abocar la beixamel i el formatge per gratinar.

Per fer la carn dels canelons:
1. Tallar ben petita la ceba, salar una mica i fregir-la. Separar-la.
2. Fregir amb una mica d'oli la carn picada.
3. Afegir la ceba amb la carn picada, remenar bé i barrejar-hi el foie gras perquè ajudi a compactar la carn.
4. Salpebrar al gust.
5. Deixar reposar la carn fins que estigui tèbia o freda.

Per fer la salsa beixamel:
1. Fondre la mantega. Quan faci bombolles està apunt per afegir-hi la farina.
2. Abocar la farina poc a poc i anar barrejant amb una cullera de fusta perquè no quedin grumolls.
3. Poc a poc afegir la llet calenta i seguir barrejant. Al principi ha de quallar, després ja no caldrà anar tant en compte.
4. Un cop acabem, tirem la beixamel per damunt dels canelons.

Bon profit !




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: