divendres, 14 d’abril de 2017

Mona de Pasqua de la UE Llagostera

Mona futbolera de la "UE Llagostera"
Els qui em coneixeu ja m'haureu sentit dir darrerament que tinc una àvia centenària. Sí, sí, centenària! Malgrat ja fa uns anyets que és difícil que ens podem comunicar com abans, tinc present moltes de les vivències que he compartit amb ella. I moltes frases. La que repeteixo darrerament és que "la vida és una roda". Tot, per sorprenent que ens sembli, es va repetint. Neixen nous infants, es produeixen nous conflictes, es construeixen i es rehabiliten nous edificis, mor gent gran i no tant gran, es celebren aniversaris, es transmeten algunes de les aficions de pares a fills, i es concentren els aficionats per veure el seu equip de futbol preferit. I criden: goooooooooool! I la pilota corre, s'embala, frena i continua rodolant. I com la pilota, la vida també va rodant. I després d'un any en segueix un altre. I torna a venir la Pasqua, les mones, els fillols i les ganes de celebrar-la amb la família i veure somriure els infants. Sapiguem gaudir-ne!
 

QUÈ necessites?

Pa de pessic
8 ous
250 gr de sucre
250 gr de farina
2 cullerades de postres de llevat

Farciment:
Crema pastissera (podeu consultar la recepta aquí)


Cobertura:
Cobertura de "rovell" (gema)
3 ous sencers
Sucre (aprox. 200 gr, el pes total dels 3 ous pesats amb closca)
Unes gotes de suc de llimona
Ametlles trossejades

Decoració:
Figura de xocolata  (xocolater: Àlex Cortichs -Bcn-)
Plomes d'oca tenyides de colors vius

COM fer-la?

Pa de pessic
  1. Separar les clares dels rovells.
  2. En un altre bol, barrejar el llevat amb la farina. Reservar.
  3. Muntar els rovells a punt de neu amb la batedora i anar-hi afegint poc a poc el sucre.
  4. Amb una potència inferior, continuar batent tot afegint els rovells d'ou.
  5. Seguint batent a baixa potència, afegir la farina i llevat tamisat. 
  6. Untar el motlle (d'uns 26 centímetres aproximadament) amb mantega i abocar-hi la barreja.
  7. Posar-ho a coure dins del forn, prèviament calent a 180º, durant 35 minuts. Assegurar-nos que està cuit punxant el mig.
  8. Un cop cuit, obrir la porta del forn i deixar-ho reposar a dins del mateix forn durant 5 minuts.
  9. Treure-ho del forn, desemmotllar-ho i deixar-ho reposar damunt d'un paper de forn i al damunt d'una reixa fins que es refredi.
  10. Un cop refredat, ja està llest per partir el pa de pessic en dues o tres meitats que farcirem (en aquesta ocasió, amb crema pastissera).
  11. Pel damunt i els laterals, s'hi posa la crema de rovell. Als laterals es cobreixen amb l'ametlla trossejada.
Rovell
  1. Batre els ous i barrejar-los amb el sucre i unes gotes de llimona en un bol d'acer inoxidable i a foc baix.
  2. Anar barrejant fins que es vagi espessint i quedi com una crema.
  3. Abocar-ho damunt d'un paper de forn i deixar-ho refredar.
  4. Un cop fred, ja es pot utilitzar per cobrir els laterals i la part superior de la mona.
BON PROFIT i bona Pasqua !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: