Mona futbolera de la "UE Llagostera" |
QUÈ necessites?
Pa de pessic8 ous
250 gr de sucre
250 gr de farina
2 cullerades de postres de llevat
Farciment:
Crema pastissera (podeu consultar la recepta aquí)
Cobertura:
Cobertura de "rovell" (gema)
3 ous sencers
Sucre (aprox. 200 gr, el pes total dels 3 ous pesats amb closca)
Unes gotes de suc de llimona
Ametlles trossejades
Decoració:
Figura de xocolata (xocolater: Àlex Cortichs -Bcn-)
Plomes d'oca tenyides de colors vius
COM fer-la?
Pa de pessic- Separar les clares dels rovells.
- En un altre bol, barrejar el llevat amb la farina. Reservar.
- Muntar els rovells a punt de neu amb la batedora i anar-hi afegint poc a poc el sucre.
- Amb una potència inferior, continuar batent tot afegint els rovells d'ou.
- Seguint batent a baixa potència, afegir la farina i llevat tamisat.
- Untar el motlle (d'uns 26 centímetres aproximadament) amb mantega i abocar-hi la barreja.
- Posar-ho a coure dins del forn, prèviament calent a 180º, durant 35 minuts. Assegurar-nos que està cuit punxant el mig.
- Un cop cuit, obrir la porta del forn i deixar-ho reposar a dins del mateix forn durant 5 minuts.
- Treure-ho del forn, desemmotllar-ho i deixar-ho reposar damunt d'un paper de forn i al damunt d'una reixa fins que es refredi.
- Un cop refredat, ja està llest per partir el pa de pessic en dues o tres meitats que farcirem (en aquesta ocasió, amb crema pastissera).
- Pel damunt i els laterals, s'hi posa la crema de rovell. Als laterals es cobreixen amb l'ametlla trossejada.
- Batre els ous i barrejar-los amb el sucre i unes gotes de llimona en un bol d'acer inoxidable i a foc baix.
- Anar barrejant fins que es vagi espessint i quedi com una crema.
- Abocar-ho damunt d'un paper de forn i deixar-ho refredar.
- Un cop fred, ja es pot utilitzar per cobrir els laterals i la part superior de la mona.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentari: