diumenge, 23 d’octubre de 2016

Rodó d'espatlla de vedella amb patates al forn

Un clàssic a taula, no és original però és tradicional. Un plat de cassola d'aquells que solen agradar a tots els comensals, grans i petits. Un plat que és escaient per encetar la tardor i els primers freds. Un plat que fa diumenge i que és relativament fàcil de preparar. Un plat que he menjat moltes vegades cuinat per la mare i que ara aprenc a preparar pels meus. Fa il·lusió. Comparteixo la recepta amb vosaltres tot seguit. A veure si us animeu. Ja veureu que està per sucar-hi pa!





QUÈ necessites?

1 Kg i 1/2 de vedella (espatlla, lligada)
Sal i pebre (condimentació)
Oli (pel sofregit)
2 cebes, 1 porro, 3 tomàquets, 2 pastanagues
2 tasses de caldo
1 got de vi ranci
1 patata (acompanyament)
Vi "Els corrals" (Conca de Barberà)

COM es prepara?

  • Salpebrar el rodó de vedella.
  • Rostir el rodó de vedella a la cassola. Quan estiguin tots els cantons rostits, afegir el vi ranci i deixar que s'evapori.
  • Preparar el sofregit (ceba, porro, pastanagues i finalment, el tomàquet). 
  • Afegir el caldo i juntament amb el rodó, tapar la cassola i deixar que vagi fent xup-xup a foc lent uns 30 minuts.
  • Deixar-ho refredar d'un dia per l'altre (del vespre al matí és perfecte).
  • Un cop fred, triturar amb la batedora el sofregit i colar-ho al xino per deixar llesta la salsa. Teniu la opció d'afegir-hi una picada d'ametlla, all i julivert. 
  • El rodó, també un cop ben fred i reposat, es deslliga i es pot tallar a rodanxes.
  • Es col·loquen els talls a la cassola i es cobreixen amb la salsa. Deixar-ho coure uns breus minuts a foc lent perquè s'acabi de coure el tall.
Es pot acompanyar la vedella amb unes patates al forn, uns bolets, uns pèsols... I tampoc oblideu el pa, sobretot! I la vedella la maridem amb un bon vi. En aquesta ocasió, un trepat de la Conca de Barberà.

BON PROFIT !
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: