QUÈ necessites?
1 Kg i 1/2 de vedella (espatlla, lligada)Sal i pebre (condimentació)
Oli (pel sofregit)
2 cebes, 1 porro, 3 tomàquets, 2 pastanagues
2 tasses de caldo
1 got de vi ranci
1 patata (acompanyament)
Vi "Els corrals" (Conca de Barberà)
COM es prepara?
- Salpebrar el rodó de vedella.
- Rostir el rodó de vedella a la cassola. Quan estiguin tots els cantons rostits, afegir el vi ranci i deixar que s'evapori.
- Preparar el sofregit (ceba, porro, pastanagues i finalment, el tomàquet).
- Afegir el caldo i juntament amb el rodó, tapar la cassola i deixar que vagi fent xup-xup a foc lent uns 30 minuts.
- Deixar-ho refredar d'un dia per l'altre (del vespre al matí és perfecte).
- Un cop fred, triturar amb la batedora el sofregit i colar-ho al xino per deixar llesta la salsa. Teniu la opció d'afegir-hi una picada d'ametlla, all i julivert.
- El rodó, també un cop ben fred i reposat, es deslliga i es pot tallar a rodanxes.
- Es col·loquen els talls a la cassola i es cobreixen amb la salsa. Deixar-ho coure uns breus minuts a foc lent perquè s'acabi de coure el tall.
BON PROFIT !
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentari: