dissabte, 26 de març de 2016

Mona de Pasqua, decoració Paw Patroll / Patrulla Canina

Mona amb els Dog Patroll (2016)
Una nova Quaresma i és temps que els padrins regalin mones als seus fillols! N'hi ha de tots tipus i totes fan il·lusió! Sobretot, als més petits! Aquest any la temàtica ha estat molt "canina". Uns dibuixos que arrasen a totes les cases - o això ens pensem nosaltres! -. Uns gossos molt valents que salven a molta gent. N'hi ha per a tots els gustos, de tots colors (rosa, verd, blau, taronja...) i agraden tant a nens com a nenes! Aquí us deixo amb la mona d'aquest any. La recepta, la mateixa de sempre. La decoració, evidentment, diferent! Així que, us animo a provar-la! Els protagonistes de la mona... aviam si ho endevineu els que sou pares!
 

QUÈ necessites?

Pa de pessic
8 ous
250 gr de sucre
250 gr de farina
2 cullerades de postres de llevat

Melmelada d'albercoc o préssec


Cobertura:
Cobertura de "rovell" (gema)
3 ous sencers
Sucre (aprox. 200 gr, el pes total dels 3 ous pesats amb closcla)
Unes gotes de suc de llimona

COM fer-la?

Pa de pessic
  1. Separar les clares dels rovells.
  2. En un altre bol, barrejar el llevat amb la farina. Reservar.
  3. Muntar els rovells a punt de neu amb la batedora i anar-hi afegint poc a poc el sucre.
  4. Amb una potència inferior, continuar batent tot afegint els rovells d'ou.
  5. Seguint batent a baixa potència, afegir la farina i llevat tamisat. 
  6. Untar el motlle (d'uns 26 centímetres aproximadament) amb mantega i abocar-hi la barreja.
  7. Posar-ho a coure dins del forn, prèviament calent a 180º, durant 35 minuts. Assegurar-nos que està cuit punxant el mig.
  8. Un cop cuit, obrir la porta del forn i deixar-ho reposar a dins del mateix forn durant 5 minuts.
  9. Treure-ho del forn, desemmotllar-ho i deixar-ho reposar damunt d'un paper de forn i al damunt d'una reixa fins que es refredi.
  10. Un cop refredat, ja està llest per partir el pa de pessic en dues o tres meitats que farcirem (en aquesta ocasió, amb melmelada d'albercoc).
  11. Pel damunt i els laterals, s'hi posa la crema de rovell.
Rovell
  1. Batre els ous i barrejar-los amb el sucre i unes gotes de llimona en un bol d'acer inoxidable i a foc baix.
  2. Anar barrejant fins que es vagi espessint i quedi com una crema.
  3. Abocar-ho damunt d'un paper de forn i deixar-ho refredar.
  4. Un cop fred, ja es pot utilitzar per cobrir els laterals i la part superior de la mona.
BON PROFIT i bona Pasqua !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: