Mona amb els Dog Patroll (2016) |
Una nova Quaresma i és temps que els padrins regalin mones als seus fillols! N'hi ha de tots tipus i totes fan il·lusió! Sobretot, als més petits! Aquest any la temàtica ha estat molt "canina". Uns dibuixos que arrasen a totes les cases - o això ens pensem nosaltres! -. Uns gossos molt valents que salven a molta gent. N'hi ha per a tots els gustos, de tots colors (rosa, verd, blau, taronja...) i agraden tant a nens com a nenes! Aquí us deixo amb la mona d'aquest any. La recepta, la mateixa de sempre. La decoració, evidentment, diferent! Així que, us animo a provar-la! Els protagonistes de la mona... aviam si ho endevineu els que sou pares!
QUÈ necessites?
Pa de pessic8 ous
250 gr de sucre
250 gr de farina
2 cullerades de postres de llevat
Melmelada d'albercoc o préssec
Cobertura de "rovell" (gema)
3 ous sencers
Sucre (aprox. 200 gr, el pes total dels 3 ous pesats amb closcla)
Unes gotes de suc de llimona
COM fer-la?
Pa de pessic- Separar les clares dels rovells.
- En un altre bol, barrejar el llevat amb la farina. Reservar.
- Muntar els rovells a punt de neu amb la batedora i anar-hi afegint poc a poc el sucre.
- Amb una potència inferior, continuar batent tot afegint els rovells d'ou.
- Seguint batent a baixa potència, afegir la farina i llevat tamisat.
- Untar el motlle (d'uns 26 centímetres aproximadament) amb mantega i abocar-hi la barreja.
- Posar-ho a coure dins del forn, prèviament calent a 180º, durant 35 minuts. Assegurar-nos que està cuit punxant el mig.
- Un cop cuit, obrir la porta del forn i deixar-ho reposar a dins del mateix forn durant 5 minuts.
- Treure-ho del forn, desemmotllar-ho i deixar-ho reposar damunt d'un paper de forn i al damunt d'una reixa fins que es refredi.
- Un cop refredat, ja està llest per partir el pa de pessic en dues o tres meitats que farcirem (en aquesta ocasió, amb melmelada d'albercoc).
- Pel damunt i els laterals, s'hi posa la crema de rovell.
- Batre els ous i barrejar-los amb el sucre i unes gotes de llimona en un bol d'acer inoxidable i a foc baix.
- Anar barrejant fins que es vagi espessint i quedi com una crema.
- Abocar-ho damunt d'un paper de forn i deixar-ho refredar.
- Un cop fred, ja es pot utilitzar per cobrir els laterals i la part superior de la mona.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentari: