dimecres, 27 de gener de 2016

Pastís rosa de petit suisse

Pastís rosa
Hi ha olors, textures i gustos que ens remeten a la infantesa. La veritat és que tinc un record entranyable dels dies que es convertien en "especials" per algun motiu culinari tant simple com menjar-se un petit suisse. No sé si era pel color de l'embàs, per la mida, pel gust o pel simple fet de ser diferent dels típics iogurts blancs que el dia que la mare havia comprat petit suisse es convertia en un moment del dia "especial". No sé què deu sentir la meva filla quan menja els actuals "Danonino". En tot cas, la cara que posa quan intenta obrir emocionada la tapa per llepar-la fins a no deixar-hi res i per veure quina lletra de l'abecedari hi surt -esperant amb delit la seva inicial, que a dia d'avui encara no li ha aparegut!- no té preu. -Tanca els ulls mama. Espera! Encara no, encara no, encara no... Ara!, em diu. I llavors obro els ulls, me la miro i mig traient la llengua m'ensenya la lletra que li ha sortit. En aquesta ocasió, un nou pastís per endolcir una festa. I val a dir que és el primer tros de pastís que es menja sencer! De moment ha sortit poc de pastissos, però aquest, se'l va menjar tot. No sé si influïda pel color, pel gust o pel fet d'haver-me ajudat a cuinar-lo. En tot cas, tot un èxit en tots els sentits! Us invito a provar-lo!

QUÈ necessites?

Per la base:
100 gr de galetes Maria
40 gr de mantega

Per la primera capa:
6 "Danonino" de maduixa
200 ml de nata líquida per muntar
5 fulles de gelatina
200 ml de llet
100 gr de sucre
Colorant vermell especial cuina


Per la cobertura:
1/2 pot de melmelada de maduixa
2 fulles de gelatina


COM fer-lo?

  • Per fer la base, triturar les galetes ben fines i barrejar-les amb la mantega a temperatura ambient. Cal que quedi una massa homogènia. 
  • Repartir la massa sobre d'un motlle desemotllable.
  • Per la primera capa, posar en remull uns minuts les 5 fulles de gelatina en aigua freda. 
  • Escalfar 100 ml de llet i dissoldre-hi les fulles de gelatina un cop escorregudes. 
  • Remenar bé fins que es disolguin les fulles de gelatina. 
  • En un bol, barrejar-hi la resta de a llet, el sucre, la nata líquida i els petit suisse. Afegir-hi la llet amb la gelatina.
  • Posar-hi unes gotes de colorant vermell per pujar el to "rosa" del pastís.
  • Abocar-ho damunt la base de galeta i deixar quallar 1 hora a la nevera.
  • Per la cobertura, posar en remull 2 fulles de gelatina en aigua freda.
  • Escalfar en un plat dues cullerades d'aigua i dissoldre-hi les dues fulles de gelatina un cop escorregudes.
  • Escalfar una mica la melmelada perquè sigui més liquosa i colar-la per un colador (cal que sigui fina). Afegir-hi la gelatina i remenar-ho.
  • Abocar la cobertura al damunt, com a última capa.
  • Deixar quallar 1 hora a la nevera.
  • Desemmotllar i servir-ho ben fresc.

BON PROFIT !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: