diumenge, 13 de desembre del 2015

Pastís de princesa de gel

Pastís d'aniversari
Tots tenim un dia a l'any que és especial per a nosaltres. Un dia en què som els protagonistes de la història, de la festa, de la celebració, del ball. El dia del nostre aniversari és un dia màgic. I sobretot, esdevé màgic quan ho vivim si som o ens sentim infants. 
Quan era petita, també m'agradaven els contes de princeses. Les celebracions, festes i banquets apareixien en moltes de les històries principesques d'aquella època (Ventafocs, Blancaneus, La bella i la bèstia, Aladín...). Les cançons acabaven de reforçar la història i provocar-te "pell de gallina" quan la miraves una vegada i una altra a la televisió. I els vestits solien ser llargs i amb un color predominant: el blanc, el groc, el blau, el rosa... Les coses amb els anys no canvien tant com ens pensem, i ara toca que somiïn les nostres petites princeses i nosaltres, les mares, fem tots els esforços per ajudar-les a complir els seus petits somnis. Tenim la màgia de l'experiència i amb la pràctica dels anys aquesta vegada he construït aquest dolç pastís, estil "Frozen", amb la mirada posada en robar-li un somriure a la meva filla al moment de treure el postre. Llums apagats, espelmes enceses, il·lusió apunt i que comenci a sonar la música: Let it go! Surt el pastís i la música es barreja amb la cançó del per molts anys! 

Ja veureu que és relativament fàcil fer aquest pastís. És una versió doble de la recepta que ja teniu penjada de pastís de melmelada de maduixa cobert de xocolata blanca. En aquesta ocasió, he sobreposat dues bases de pastís (mides: 25cm i 21 cm), una sobre l'altra i l'he acabat de decorar dels costats amb coco i pels voltants, amb perletes blaves. I evidentment, a dalt de la torre: l'Elsa!


QUÈ necessites?  (per a 1 pastís)

Pa de pessic
  • 6 ous
  • 125 gr de sucre glas
  • 1250 gr de farina
  • 1 cullerada rasa de llevat
  • 100 gr de xocolata blanca (per fondre)
  • 20 gr de xarop de glucosa (en trobareu pots de 100 gr en botigues de cupcakes)
  • 50 gr del suc d'una llimona
  • 55 gr d'aigua mineral
  • 40 gr de sucre llustre
  • 2 làmines de gelatina
  • 75 gr de nata líquida (35%)
Melmelada de maduixa
Coco ratllat
Decoració: perletes blaves, galetes amb fondant, etc.


COM fer-lo?

Pa de pessic
  1. Separar els rovells de les clares. Les clares les reserven a la nevera i els rovells els barregem amb el sucre. Amb una batedora podem ajudar-nos perquè agafi un color molt més blanquinós i dupliquem el volum.
  2. Afegim la farina tamisada i el llevat i ho remenem bé.
  3. Muntar les clares i afegir-la amb la resta de manera molt delicada perquè no es desmuntin.
  4. Untar un motlle amb mantega i abocar-hi la massa.
  5. Enfornar-ho a 170º durant 25 minuts aproximadament.
Un cop refredat el pa de pessic, el partim per la meitat i el farcim de melmelada.

Cobertura de xocolata blanca
  1. Remullar la gelatina amb aigua freda perquè quedi ben hidratada.
  2. Tallar la xocolata blanca en trossos petits i fondre-la al microones durant 1 minut dins d'un recipient ben tancat.
  3. Escalfar en un cassó la nata, el sucre, l'aigua, el suc de llimona i el xarop de glucosa. Deixar-ho bullir a foc baix durant 3 minuts.
  4. Incorporar-ho amb la xocolata blanca i la gelatina escorreguda.
  5. Deixar refredar la cobertura fins que arribi a uns 25º i incorporar-ho damunt del pastís.
Damunt del pastís, afegir-hi les perletes blaves i el que desitgeu per a la decoració més principesca que imagineu! A les vores del pastís, hi he afegit molt de coco ratllat, com si fós neu.

BON PROFIT !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: