divendres, 4 de desembre del 2015

Rodó de pollastre farcit de prunes i pinyons

Rodó de pollastre i carn picada de porc amb prunes i pinyons
Han passat moltes setmanes de la darrera publicació al blog i us he de dir que la percepció del temps cada dia va a una velocitat més vertiginosa! En tot cas, no us penseu que darrere dels fogons no s'hagi cuinat res, perquè us faríeu creus de les coses que s'han cuinat i gustejat. Però el que sí costa és trobar l'estona de calma per asseure's davant l'ordinador de casa i compartir un tast d'aquestes receptes amb tots vosaltres. Potser pensareu que no és una fita tant difícil i que requereix de pocs minuts doncs la recepta ja ha estat feta i només cal escriure-la a l'ordinador. Sigui el que sigui, ha costat, però avui he aconseguit publicar una d'aquestes receptes que penso us anirà com anell al dit doncs les celebracions familiars s'acosten, el fred apreta (i molt!) i cal engreixar el porc (i les nostres panxes, perquè no?) per passar l'hivern! Així doncs, a rostir aquest rodó i deixareu als vostres convidats bocabadats! Bon profit, bona cuina i bon pont de desembre!


QUÈ necessites?

(els ingredients són per a 4 persones, però si us quedeu curts de salsa, dupliqueu les quantitats)


- 1 rodó de pollastre farcit de prunes i pinyons (i carn picada de porc)
- 1 ceba de Figueres
- 1 porro
- 2-3 tomàquets
- 1 got de vi ranci
- Bolets per acompanyar


COM fer-lo?

  1. Salpebrem el rodó al gust. El rodó ens el poden preparar a la mateixa carnisseria. 
  2. En una cassola amb oli d'oliva, rostim uns minuts el rodó.
  3. Un cop rostit, treiem una mica d'oli i el rodó. Afegim el porro, la ceba mitjana i 2 o 3 tomàquets, tot tallat a trossos no massa prims per evitar que es cremi. Ho remullem tot amb un got de vi ranci.
  4. Hi afegim el rodó i ho posem a coure aproximadament 1 hora al forn, prèviament escalfat a 180º, fins que estigui cuit.
  5. Treiem la cassola i ho deixem refredar. Un cop fred, es talla el rodó a filets. La verdura la triturarem per fer-ne la salsa.
  6. Fregim uns rovellons o altres bolets a la paella, que seran l'acompanyament del plat.
Bon Profit!

Aquesta recepta ha estat elaborada per publicar-la al TopXef de la Cooperativa La Plana de Vic. Us animo a provar aquesta i totes les altres receptes que hi apareixen!

6 comentaris:

Deixa el teu comentari: