dissabte, 19 de setembre del 2015

Melmelada de móres

Magdalena farcida de melmelada
Què podem fer amb els nens? Recordo quan era petitona que sortíem a caminar amb els meus pares. A la vora del camí, sovint, trobàvem móres i ens entreteníem una bona estona a collir-ne. Només calia tenir un cistell, paciència i molta atenció per no esgarrinxar-se! Tot i així, sempre t'emportaves alguna esgarrapada, però vaja, la recompensa era bona. Doncs les móres m'agradaven molt! I collir-les, també. Era divertit! Ara ja sóc mare, però amb els nens podem continuar la mateixa activitat i un matí de diumenge ens disposem anar a l'aventura per collir totes les móres que trobem. Ens ho passem d'allò més bé i n'omplim un bon cistell. Un cop a casa, ens rentarem les mans, ens posarem el nostre súper davantal i a cuinar s'ha dit. En aquesta ocasió, prepararem plegats una dolça melmelada de móres. Esteu apunt? Som-hi!

QUÈ necessites?

Un cistell ple de móres (1kg 500gr)
Sucre (750 gr -més si us agrada més dolça, o menys si no us va bé tant de sucre)
1 got d'aigua
1 llimona (el suc i la pell ratllada)


COM fer-la?

  1. Posem les móres en remull i després les colem. Les reservem un cop estan ben netes.
  2. Aboquem les móres dins d'una cassola i hi afegim el sucre i comencem a remenar-ho amb una cullera de fusta.
  3. Un cop les móres comencen a treure el seu suc, afegir-hi el suc i pell de la llimona i el got d'aigua. Continuar barrejant.
  4. Coure durant mitja hora aproximadament.
  5. Triturar amb la batedora la melmelada i quan estigui ben calenta, abocar la melmelada a dins dels pots que prèviament haurem esterilitzant (bullint amb aigua durant 5 minuts aproximadament).
  6.  Tanquem els pots i els girem del revés i deixem refredar la melmelada.
  7. Un cop refredada, ja podem tombar novament els pots.
Un cop tenim la melmelada, la podem utilitzar per untar torrades amb formatge i melmelada de móres, o farcir un pastís, o untar magdalenes, o barrejar-la amb un iogurt natural. Ja veieu que teniu moltes idees per cuinar vosaltres o en família.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: