Coca de St. Joan (amb llangonissa) |
Si sou curiosos i us ve de gust, us invito a provar-ho quan en tingueu ocasió. Ja em direu què us sembla!
QUÈ necessites?
- 500 gr de farina
- 10 gr de sal
- 30 gr de sucre
- 25 gr de llevat fresc
- 50 gr de mantega
- 75 gr d'oli d'oliva
- 280 gr d'aigua
- Fruita confitada
- Un grapat de pinyons
COM es fa?
- Barrejar el llevat fresc (ratllat), la sal, el sucre, la mantega pomada i la farina.
- Afegir-hi l'aigua i l'oli (tevi) i amassar a mà.
- Deixar reposar uns minuts i amassar un parell de cops més. Tapar-ho perquè no perdi escalfor.
- Fer una tira llarga i amb la mà i dits, marcar la massa perquè posteriorment es pugui untar amb oli i evitar que no caigui pels costats.
- Untar la massa (amb els dits plens d'oli), tapar-la amb paper vegetal i deixar-la resposar fins que dobli el volum.
- Abans de coure, tirar-hi un bon grapat de sucre i repartir la fruita confitada i els pinyons.
- Coure al forn, prèviament calent, a 200º i durant 25 minuts (fins que quedi daurat).
- Treure del forn i abocar-hi un bon raig d'anís.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentari: