dimecres, 1 de juliol de 2015

Coca de Sant Joan (amb llangonissa)

Coca de St. Joan (amb llangonissa)
A vegades ens sembla que allò que vivim nosaltres és el més normal del món i ens costa posar-nos a la pell dels altres i pensar que hi ha maneres diferents de viure. Potser de sobte, o potser gradualment, però un dia descobrim que en el món hi ha molta varietat de cultures, paisatges, persones, costums, menjars... Concretament amb les costums culinàries, per exemple, a casa i amb els amics de la comarca sempre hem celebrat la revetlla de st. Joan menjant coca amb llangonissa. Sí, ho heu llegit bé. Pels que no sou osonencs, segurament us sonarà estrany. I és que tota la vida que per la revetlla he acompanyat la coca de st. Joan amb talls de llangonissa de la Plana i us haig de dir que per a mi, la combinació de dolç i salat és el més normal del món i m'agrada molt! Però no tothom ho celebra igual. De fet, fora de la comarca els sembla ben curiosa aquesta barreja. I en d'altres països ja ni en parlem!
Si sou curiosos i us ve de gust, us invito a provar-ho quan en tingueu ocasió. Ja em direu què us sembla!


QUÈ necessites?
  • 500 gr de farina
  • 10 gr de sal
  • 30 gr de sucre
  • 25 gr de llevat fresc
  • 50 gr de mantega
  • 75 gr d'oli d'oliva
  • 280 gr d'aigua
  • Fruita confitada
  • Un grapat de pinyons

COM es fa?
  1. Barrejar el llevat fresc (ratllat), la sal, el sucre, la mantega pomada i la farina. 
  2. Afegir-hi l'aigua i l'oli (tevi) i amassar a mà. 
  3. Deixar reposar uns minuts i amassar un parell de cops més. Tapar-ho perquè no perdi escalfor. 
  4. Fer una tira llarga i amb la mà i dits, marcar la massa perquè posteriorment es pugui untar amb oli i evitar que no caigui pels costats. 
  5. Untar la massa (amb els dits plens d'oli), tapar-la amb paper vegetal i deixar-la resposar fins que dobli el volum.  
  6. Abans de coure, tirar-hi un bon grapat de sucre i repartir la fruita confitada i els pinyons.
  7. Coure al forn, prèviament calent, a 200º i durant 25 minuts (fins que quedi daurat). 
  8. Treure del forn i abocar-hi un bon raig d'anís.
BON PROFIT !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: