divendres, 12 de juny de 2015

Pastís de maduixa amb cobertura de xocolata blanca

Pastís de maduixa amb xocolata blanca
Si sou dels meus i us agraden els dolços, segur que no us podreu estar de provar aquesta nova recepta. Es tracta d'un pastís farcit de melmelada, que podeu variar al vostre gust, amb una cobertura exiquisida de xocolata blanca que he extret del blog de Tres quarts de quinze, que us invito a visitar doncs hi trobareu virgueries! Un pastís perfecte per acompanyar-vos a mitja tarda amb un cafè, per portar a casa d'uns amics o per celebrar un aniversari. Amorós, dolç però sense ser empalagós doncs té un lleuger toc d'àcid que li dóna la llimona de la cobertura, esponjós... Mmmmm.... Ja tinc ganes de fer-ne un altre!

QUÈ necessites?

Pa de pessic
  • 6 ous
  • 125 gr de sucre glas
  • 1250 gr de farina
  • 1 cullerada rasa de llevat
  • 100 gr de xocolata blanca (per fondre)
  • 20 gr de xarop de glucosa (podeu encarregar-lo en botigues de cupcakes)
  • 50 gr del suc d'una llimona
  • 55 gr d'aigua mineral
  • 40 gr de sucre llustre
  • 2 làmines de gelatina
  • 75 gr de nata líquida (35%)
Melmelada de maduixa
Cireres confitades

COM fer-lo?

Pa de pessic
  1. Separar els rovells de les clares. Les clares les reserven a la nevera i els rovells els barregem amb el sucre. Amb una batedora podem ajudar-nos perquè agafi un color molt més blanquinós i dupliquem el volum.
  2. Afegim la farina tamisada i el llevat i ho remenem bé.
  3. Muntar les clares i afegir-la amb la resta de manera molt delicada perquè no es desmuntin.
  4. Untar un motlle amb mantega i abocar-hi la massa.
  5. Enfornar-ho a 170º durant 25 minuts aproximadament.
Un cop refredat el pa de pessic, el partim per la meitat i el farcim de melmelada.

Cobertura de xocolata blanca
  1. Remullar la gelatina amb aigua freda perquè quedi ben hidratada.
  2. Tallar la xocolata blanca en trossos petits i fondre-la al microones durant 1 minut dins d'un recipient ben tancat.
  3. Escalfar en un cassó la nata, el sucre, l'aigua, el suc de llimona i el xarop de glucosa. Deixar-ho bullir a foc baix durant 3 minuts.
  4. Incorporar-ho amb la xocolata blanca i la gelatina escorreguda.
  5. Deixar refredar la cobertura fins que arribi a uns 25º i incorporar-ho damunt del pastís.
Damunt del pastís, afegir-hi les cireres confitades.

BON PROFIT !





2 comentaris:

  1. Núria, ara feia dies que no visitava cap blog amic. Se m'ha acudit mirar si havies utilitzat la cobertura de què havíem parlat i veig que sí, i que t'ha quedat un pastís magnífic! Felicitats! I gràcies per recomanar-me a la xarxa. Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Doncs sí, va quedar reboníssim!!! Gràcies!

    ResponElimina

Deixa el teu comentari: