diumenge, 1 de febrer del 2015

Patates i pomes farcides de botifarra negra i brie, amb crema Vichisoise

Patates i poma al forn farcides
de botifarra negra, amb crema de porros
Un any mes s'acosta el Dijous Llarder i botifarra menjaré. En aquesta ocasió, la idea del plat sorgeix mentre estic menjant una crema Vichisoise. Durant l'hivern, quan el fred és ben present, acostumo a fer caldo setmanalment i així els vespres un bon caldo t'ajuda a recuperar-te del fred i dels refredats. Amb les verdures del caldo, algun dia fas una variant i menges una crema de verdures. Però l'altre dia, em va venir de gust fregir una mica de porro i patates i aprofitar una resta de caldo per preparar una deliciosa crema Vichisoise. Rumiant amb el dijous llarder i amb la recepta de febrer que podria enviar a la Cooperativa Plana de Vic (on hi col·laboro) i al mateix temps degustant la saborosa crema amb gust de porro i de patata, se'm va acudir que podia farcir unes patates amb botifarra negra... I perquè no també unes pomes, doncs sovint la patata i la poma són un bon acompanyament d'una cassola de pollastre de pagès al forn... I perquè no pelar les patates amb un pelador súper fashion que tenim a casa, li donaria un toc al plat encara més original! I renoi, dit i fet, ja vaig tenir decidit el plat que us presento a continuació i que espero que proveu aquesta setmana o quan en tingueu la ocasió.

QUÈ necessites?   (per a 2 persones)

6 patates rodones petites o mitjanes
2 pomes
250 gr de botifarra negra
250 gr de crema Vichisoise
Formatge brie

COM fer-les?

  1. Pelar les patates i les pomes amb el pelador. En aquesta ocasió, he utilitzat un pelador similar al que us enllaço. En cas que no en tingueu, podeu optar per buidar únicament el cor de la poma i la patata, o sinó, partir les patates i les pomes per la meitat i buidar-les de dins.
  2. Paral·lelament, triturar amb el túrmix la botifarra negra i fregir-la un instant a la paella.
  3. Farcir les patates i les pomes amb la botifarra negra i algun tros de formatge brie.
  4. Els cors de les patates també els podem coure i menjar-nos-els.
  5. Anirem col·locant les patates, els cors i les pomes en una plata per anar al forn.
  6. Tirar-hi un raig d'oli i posar-ho a coure al forn, prèviament calent (180º), durant aproximadament 1 hora. Comprovarem que està cuit punxant amb un ganivet o forquilla.
  7. Servirem el plat amb un plat fondo, on de base hi posarem crema Vichisoise i al damunt, una poma, els cors i tres patates rodones farcides de botifarra negra i formatge brie per persona. Una altra opció per substituir la crema Vichisoise (que en aquesta ocasió he utilitzat la de Mas el Guiu) seria una salsa al roquefort.
BON PROFIT !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: