dimarts, 27 de gener del 2015

Quiche de pernil salat i bolets

La quiche, un plat francès perfecte per evitar que quedin restes de menjar a la nevera. En aquesta ocasió, condimentada amb trossos de pernil salat i un variat de bolets que hi cantaven els àngels. Ja sabeu que si us tempta el món de les quiche, també podeu probar alguna altra recepta que tinc penjada el bloc, com la de coliflor i carabassa. La majoria de les vegades, la pasta brisa també la faig a casa. Per tant, teniu la opció d'amassar-la vosaltres mateixos (veureu que la recepta és molt fàcil) o sinó, a qualsevol supermercat trobareu a la venda làmines de pasta brisa. Animeu-vos!
 

Què necessites?

Quiche de pernil salat i variat de bolets
100 gr de pernil salat
200 gr de variat de bolets en conserva
200 gr de nata líquida per cuinar
1 ceba
3 ous
100 gr de formatge parmesà
sal, pebre, herbes provençals
1 làmina de pasta brisa
 

Com fer-la?

  1. Posar la pasta brisa en un motlle rodó. Punxar-la amb una forquilla i coure-la durant 8-10 minuts (amb el forn prèviament calent a 200º) fins que es dauri una mica.
  2. Retirar la pasta brisa.
  3. Paral·lelament, fregir una ceba.
  4. Abocar-la en un bol, i barrejar-ho juntament amb la nata líquida, els ous batuts, el pernil salat tallat a trossos petits, els bolets en conserva també tallats i el formatge parmesà i condimentar-ho al gust (amb sal, pebre i si us agraden, també herbes provençals).
  5. Abocar la massa dins del motlle amb la pasta brisa ja mig cuita.
  6. Enfornar la quiche a 180º durant 35-40 minuts. Un cop cuit, es pot servir calent o deixar-ho refredar i menjar-ho fred.

BON PROFIT !
 
* Aquesta recepta ha estat el·laborada amb productes de La Cooperativa Plana de Vic, en el marc de la campanya "Les receptes Top Xef" on hi col·laboro com a blogaire gastronòmica. Us animo a visitar-la: us avanço que està plena de bones idees per a esmorzar, dinar, berenar i sopar!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: