dilluns, 15 de desembre de 2014

Conill al cava

Conill al cava
Arriben les festes de Nadal i els guisats s'acompanyen amb un brindis de cava. Els comensals, es desitgen unes bones festes i bona salut. En aquesta ocasió, el repte d'aquest plat ha vingut donat per la col·laboració que fa gairebé un any mantinc amb la botiga Plana de Vic. Fa unes setmanes em van demanar si aquests dies de Nadal tenia ganes de contribuir amb algun plat on hi aparegués el cava com a protagonista. Tenint en compte que a la Plana de Vic un dels productes estrella és la carn de proximitat, vaig decidir-me a combinar la carn de conill amb el cava (versionant així la recepta de pollastre al cava que havia llegit feia uns dies al blog "La cuina de sempre". Justament, veureu que enlloc d'un farcellet d'herbes de farigola, romaní i menta, acabo fent ús de les infusions per donar-li el gust). Malgrat no he fet massa cas a la dita d'Amades que diu: "el bon menestral, conill per Sant Joan i pollastre per Nadal"!, haig de dir-vos que el resultat d'aquest conill ha estat molt bo. Ja m'ho direu vosaltres mateixos si us animeu a cuinar-lo! Oi que sí?

QUÈ necessites?

  • 1 conill tallat per rostir
  • 1 got de cava
  • 1/2 porro
  • 4 dents d'all
  • 1 ceba
  • farigola i romaní
  • infusió de menta
  • farina
  • pebre negre
  • sal
  • oli d'oliva

COM fer-lo?

  1. Salpebrem el conill.
  2. Arrebossem el conill amb farina i el fregim en una cassola amb oli. Ho reservem.
  3. Paral·lelament, tallem el porro, la ceba i ho afegim amb els grans d'alls (sense pelar) a la mateixa cassola on hem cuit el conill. Ho deixem coure uns 10 minuts, fins que comenci a quedar tou.
  4. Acabem de coure-ho una estona més amb juntament amb el conill tot afegint una mica de farigola i romaní per acabar-li de donar més gust.
  5. Mentrestant, preparem una infusió de menta que reservarem i l'afegirem juntament amb la resta d'aigua per cobrir el conill.
  6. Quan les verdures estan toves, aboquem el got de cava i deixem que s'evapori durant uns 10 minuts.
  7. Afegim la infusió, i l'aigua que calgui. Ho deixem coure poc a poc i tapat durant 40 minuts aproximadament.
  8. Es pot servir un cop cuit o deixar-ho reposar fins a l'endemà. Reposada la carn també és molt bona.

BON PROFIT !

* Aquesta recepta ha estat el·laborada amb productes de La Cooperativa Plana de Vic, en el marc de la campanya "Les receptes Top Xef" on hi col·laboro com a blogaire gastronòmica. Us animo a visitar-la: us avanço que està plena de bones idees per a esmorzar, dinar, berenar i sopar!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: