dilluns, 15 de desembre del 2014

Caldo nadalenc

La carn d'olla un cop cuita
De nou, s'acosta el Nadal i a moltes llars de molts catalans s'impregna una olor que ens recorda que ben aviat arribarà el dia de menjar al voltant de la taula una exquisida escudella i carn d'olla. Els que em coneixeu bé sabeu que la sopa de galets és un dels meus plats preferits. En aquesta ocasió, he preparat un caldo com els d'abans, que preparaven molts àvies i que encara preparen moltes mares, i que evidentment, havia de preparar jo mateixa un dia o altre! Com que en aquest bloc ja vaig publicar la recepta de sopa de galets farcits, en aquesta ocasió publicaré únicament com preparar el caldo, per no repetir-me massa!

QUÈ necessites?

Aigua 
Verdures: 3 pastanagues, 1 porro, api, 1 patata mitjana, 1 ceba, 1 nap, 1 xirivia
Carn: panxeta ibèrica salada, ossos de vedella, orella de porc, peus de porc, espinada de porc, pit de xai, pilota i botifarra negra (això us ho poden preparar a la mateixa carnisseria)


COM preparar-lo?

La carn i les verdures
abans de preparar el caldo, dins de l'olla
  1. En una olla, abocar l'aigua. Els litres dependran de la capacitat de la vostra olla. És recomanable utilitzar una olla de gran capacitat (3-5 litres!). El que sobri, sempre el podeu congelar.
  2. Afegir-hi les verdures (pastanaga, porro, ceba, patata, api, nap, xirivia) rentades i tallades a trossos.
  3. Afegir-hi tota la carn.
  4. Deixar-ho bullir almenys una hora i mitja. Teniu també la opció de fer-ho amb l'olla pressió i llavors el temps pot ser entre 20-30 minuts aproximadament.
  5. La carn d'olla resultant del caldo us pot servir per preparar una gustosa escudella i carn d'olla o preparar una sopa de fideus o de galets. Fins i tot, es pot aprofitar per elaborar d'altres plats, per exemple, un cous-cous de carn d'olla.

BON PROFIT !

* Aquesta recepta ha estat el·laborada amb productes de La Cooperativa Plana de Vic, en el marc de la campanya "Les receptes Top Xef" on hi col·laboro com a blogaire gastronòmica. Us animo a visitar-la: us avanço que està plena de bones idees per a esmorzar, dinar, berenar i sopar!




1 comentari:

Deixa el teu comentari: