La carn d'olla un cop cuita |
QUÈ necessites?
AiguaVerdures: 3 pastanagues, 1 porro, api, 1 patata mitjana, 1 ceba, 1 nap, 1 xirivia
Carn: panxeta ibèrica salada, ossos de vedella, orella de porc, peus de porc, espinada de porc, pit de xai, pilota i botifarra negra (això us ho poden preparar a la mateixa carnisseria)
COM preparar-lo?
La carn i les verdures abans de preparar el caldo, dins de l'olla |
- En una olla, abocar l'aigua. Els litres dependran de la capacitat de la vostra olla. És recomanable utilitzar una olla de gran capacitat (3-5 litres!). El que sobri, sempre el podeu congelar.
- Afegir-hi les verdures (pastanaga, porro, ceba, patata, api, nap, xirivia) rentades i tallades a trossos.
- Afegir-hi tota la carn.
- Deixar-ho bullir almenys una hora i mitja. Teniu també la opció de fer-ho amb l'olla pressió i llavors el temps pot ser entre 20-30 minuts aproximadament.
- La carn d'olla resultant del caldo us pot servir per preparar una gustosa escudella i carn d'olla o preparar una sopa de fideus o de galets. Fins i tot, es pot aprofitar per elaborar d'altres plats, per exemple, un cous-cous de carn d'olla.
BON PROFIT !
* Aquesta recepta ha estat el·laborada amb productes de La Cooperativa Plana de Vic, en el marc de la campanya "Les receptes Top Xef" on hi col·laboro com a blogaire gastronòmica. Us animo a visitar-la: us avanço que està plena de bones idees per a esmorzar, dinar, berenar i sopar!
ei, trobo a faltar els cigrons.....
ResponElimina