diumenge, 13 de juliol del 2014

Flam de coco

Flam de coco
El flam de coco era un clàssic a casa els pares. Sovint, quan hi havia algun aniversari, la mare preparava un deliciós flam de coco que havia estat cuit al bany maria en un motlle allargat. El coco és un ingredient que m'agrada especialment, ja sigui en un flam, en forma de panellet de pastanaga i coco o simplement, en el seu estat original tant típic quan s'anava a la platja anys enrere (la veritat és que en fa d'anys que no veig ningú venent "coco" per la sorra de la platja)! En aquesta ocasió, la recepta l'he extret de la pàgina de la revista Cuina.cat, on hi trobareu aquesta i moltes d'altres receptes que us animo a cuinar i a tastar especialment!

QUÈ necessites?

  • 100 gr de coco ratllat
  • 500 ml de llet
  • 4 ous
  • 100 gr de sucre
  • Pell d'una llimona
  • Sucre cremat (fet a casa)
  • Pinyons 

COM fer-lo?

  1. En un bol, remullar el coco amb 250 ml de llet.
  2. Batre els ous i barrejar-los amb el sucre.
  3. En un cassó, escalfar 250 ml de llet amb la pell de llimona. Un cop arrenqui al bull, colar la llet i barrejar-la amb el sucre i els ous.
  4. Afegir-hi la llet i el coco hidratat. 
  5. Paral·lelament, en una paella, afegir-hi 4 cullerades soperes de sucre i 1 cullerada sopera d'aigua i fer sucre cremat.
  6. Abocar el sucre cremat a les flameres (amb aquestes quantitats surten 7 flams).
  7. Finalment, ja es pot abocar al damunt la barreja del flam.
  8. Posar una plata amb aigua al forn i escalfar-lo uns minuts a 180-200º.
  9. Amb el forn prèviament calent, coure els flams al bany maria, a 150º, durant 1h i 30 minuts.
  10. Retirar els flams, deixar-los refredar, desmotllar-los i servir-los amb algun pinyó pel damunt.

BON PROFIT !







2 comentaris:

  1. Núria, em sembla que aquest flam ha estat un clàssic de moltes cases. A la nostra durant una època (diria que als anys vuitanta) en vam fer molt sovint. Després va passar una mica a l'oblit. Però per sort l'hem tornat a recuperar, que és boníssim!

    ResponElimina

Deixa el teu comentari: