Flam de coco |
QUÈ necessites?
- 100 gr de coco ratllat
- 500 ml de llet
- 4 ous
- 100 gr de sucre
- Pell d'una llimona
- Sucre cremat (fet a casa)
- Pinyons
COM fer-lo?
- En un bol, remullar el coco amb 250 ml de llet.
- Batre els ous i barrejar-los amb el sucre.
- En un cassó, escalfar 250 ml de llet amb la pell de llimona. Un cop arrenqui al bull, colar la llet i barrejar-la amb el sucre i els ous.
- Afegir-hi la llet i el coco hidratat.
- Paral·lelament, en una paella, afegir-hi 4 cullerades soperes de sucre i 1 cullerada sopera d'aigua i fer sucre cremat.
- Abocar el sucre cremat a les flameres (amb aquestes quantitats surten 7 flams).
- Finalment, ja es pot abocar al damunt la barreja del flam.
- Posar una plata amb aigua al forn i escalfar-lo uns minuts a 180-200º.
- Amb el forn prèviament calent, coure els flams al bany maria, a 150º, durant 1h i 30 minuts.
- Retirar els flams, deixar-los refredar, desmotllar-los i servir-los amb algun pinyó pel damunt.
BON PROFIT !
Núria, em sembla que aquest flam ha estat un clàssic de moltes cases. A la nostra durant una època (diria que als anys vuitanta) en vam fer molt sovint. Després va passar una mica a l'oblit. Però per sort l'hem tornat a recuperar, que és boníssim!
ResponEliminaJa ho pots ben dir, boníssim!
ResponElimina