dimarts, 15 d’abril de 2014

Ous farcits

Un plat senzill de preparar i que agrada a la gent! Un plat que preparava sovint la mare quan era adolescent. Un plat que vaig començar a fer quan calia portar alguna cosa de menjar els dies que ens trobàvem amb la colla i fèiem les primeres trobades gastronòmiques. Recordo especialment un St. Joan a Tona, en què vam fer un concurs dels millors plats i precisament aquest en va resultar ser un dels mereixedors del gran premi: una cullera de fusta! Us animo a provar-lo, ja veureu. Fàcil i bo. Què més es pot demanar?

QUÈ necessites?

  • 4-6 ous
  • 2 llaunes de tonyina
  • 1 pot de maionesa
  • Pebrots del piquillo
  • Herbes provençals 

COM fer-los?

  1. En un pot, col·locar els ous, afegir-hi l'aigua i coure'ls durant 10-12 minuts.
  2. Retirar-los i pelar els ous.
  3. Tallar-los per la meitat i buidar el rovell.
  4. En un bol, barrejar el rovell amb la tonyina i la maionesa (2 cullerades soperes). Amb una forquilla, anar-ho aixafant i barrejant fins que quedi una massa compacta.
  5. Farcir els ous durs amb una cullera petita.
  6. Espolvorejar amb un toc d'herbes provençals i decorar-los amb una tira de pebrot del piquillo.

BON PROFIT !

* Aquesta recepta ha estat el·laborada amb productes de La Cooperativa Plana de Vic, en el marc de la campanya "Les receptes Top Xef" on hi col·laboro com a blogaire gastronòmica. Us animo a visitar-la: us avanço que està plena de bones idees per a esmorzar, dinar, berenar i sopar!

3 comentaris:

  1. A casa són èxit segur quan els faig!! petons

    ResponElimina
  2. Doncs sí, ben ràpids de fer i un resultat excel·lent!

    ResponElimina
  3. M'encanten les receptes amb ous, es poden fer de mil maneres i aquesta es posa molt bé, és fresqueta i tots els ingredients sób sans!
    Continua publicant receptes que nosaltres anirem gaudint d'elles :)

    ResponElimina

Deixa el teu comentari: