dimarts, 28 de gener de 2014

Risotto de xampinyons, ceba i carabassa

La cassola fa una bona estona que està en marxa. El llard (elaborat aquest cap de setmana! -vegeu el relat fotogràfic "De la granja a la taula") ha donat l'entrada a aquest plat que ja des d'ahir que tinc in mente. Com a ingredient principal, l'arròs. La ceba, un cop tallada, no es resisteix i s'hi llença de cap, sense pensar-s'ho! El greix, content, la rep amb els braços ben oberts. Xup! Bona capbussada. La ceba ben contenta... un cop rosseta, acull amb alegria als xampinyons i a la carabassa tallada a dauets petits. Passen els minuts i a poc a poc, la cuina de casa desprèn una aroma de bosc..., que acaba traspassant la porta i s'estén per tota l'escala de casa! La naturalesa, a foc viu. Aquest vespre, un bon caliu i per sopar, un delicioso rissotto

QUÈ necessites?

  • 3 tasses d'arròs (1 tassa per persona)
  • xampinyons (al vostre gust)
  • un tros de carabassa (al vostre gust)
  • 2 cebes
  • 90 ml de vi blanc
  • Llet
  • Sal
  • 1 cullerada sopera de llard (o mantega, o oli d'oliva)
  • Caldo 
  • Per a la decoració: crema de carabassa, ou dur i formatge ratllat 

COM fer-la?

  1. Fondre el llard.
  2. Fregir la ceba poc a poc.
  3. Un cop rossa, afegim els xampinyons tallats a daus petits.
  4. Després, afegim la carabassa tallada a daus petits.
  5. Tirar un polsim de sal.
  6. Afegir un got de vi blanc i deixar-lo reduir.
  7. Afegir un rajolí de llet.  
  8. Abocar les tasses d'arròs i cobrir-lo amb el caldo.
  9. Deixar coure entre 15-20 minuts.
  10. Servir-ho calent.
  11. Podeu servir el risotto utilitzant un motlle rodó i com a base, posar-hi una mica de crema de carabassa. Al damunt del risotto, una mica de formatge ratllat i una mica d'ou dur, que també podeu ratllar per fer-ho tot plegat més homogeni. 

BON PROFIT !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: