QUÈ necessites?
1 iogurt natural1 mesura de sucre
1 mesura d'oli d'oliva
3 mesures de farina
3 ous
1 sobre de llevat
1 polsim de sal
2 pomes
ratlladura de llimona
1 raig d'anís i 1 raig de conyac (Cointreau de taronja)
Ametlles laminades
* Totes les "mesures" equivalen a la mida d'un pot de iogurt ple.
COM es fa?
- En un vol, barrejar el iogurt, sucre, oli, farina, rovells d'ou i llevat. Ajudar-nos amb la batedora perquè quedi ben fi.
- Afegir un polsim de sal i la ratlladura d'una llimona, l'anís i el conyac.
- Paral·lelament, muntar les clares a punt de neu.
- Afegir delicadament les clares amb la resta de massa.
- Pelar i tallar les pomes a làmines ben fines. Reservar alguns trossos a daus.
- Untar la base d'un motlle amb mantega.
- Distribuir les pomes al fons del motlle (en aquest cas, he utilitzat un motlle rectangular).
- Abocar la barreja damunt les pomes.
- Posar alguns daus de poma pel damunt i afegir-hi ametlles afilades (crues) i sucre.
- Coure al forn, prèviament calent, a 180º i durant 40 minuts aproximadament.
* Aquesta recepta ha estat el·laborada amb productes de La Cooperativa Plana de Vic, en el marc de la campanya "Les receptes Top Xef" on hi col·laboro com a blogaire gastronòmica. Us animo a visitar-la: us avanço que està plena de bones idees per a esmorzar, dinar, berenar i sopar!
M'encanten les coques de poma, i aquesta es veu ben fàcil de fer.
ResponEliminaAra mateix en menjaria un bon tall per esmorzar! ;)
Efectivament, Gemma. Ben fàcil de fer i molt esponjosa i bona! Anima't i ja veuràs quin bon esmorzar!!!
ResponEliminaHola Nuria , feliçitats pel teu bloc , això promet... el patís molt bo.
ResponEliminaGràcies! Me n'alegro que us hagi agradat, Montse!!!
ResponEliminaHola, Núria,
ResponEliminagràcies per compartir les teves receptes!
Sempre tinc dubtes pel que fa a la cocció...foc dalt i baix? al mig del forn? amb ventilador?...
gràcies!
Hola Olga!
ResponEliminaAmb el forn de casa poso opció "postres", que és cocció dalt i baix. I la plata del forn la poso al nivell dos començant per baix (gairebé al mig...). Espero que et surti reboníssim!