El paté un cop desemmotllat |
QUÈ necessites?
- 200 gr de cansalada (en aquesta ocasió n'hi he posat del coll)
- 200 gr de fetge de pollastre (també podria ser d'ànec, de conill, de porc...)
- 200 gr de carn magra de porc (he buidat 2 botifarres de porc)
- 2 ous
- 50 ml de vi ranci
- 50 ml de conyac
- sal i pebre negre
- 4 grans d'all
- julivert
- llorer
- farigola
- 70 gr de mantellina de porc (que envolta el paté)
COM fer-lo?
Un tros del paté |
- Tallar a trossos petits la cansalada i triturar juntament amb el fetge i la carn de les botifarres fins que quedi més trinxat.
- Posar-no en un vol i afegir-hi els ous batuts, el vi ranci, el conyac, la sal i el pebre negre, el llorer i la farigola i finalment, els grans d'all i el julivert (tallats petits).
- Barrejar-ho bé i si cal, tornar a passar per la batedora.
- Rentar amb aigua i un raig de llimona la mantellina perquè perdi la fortor, i seguidament escórrer bé. Estirar-la al fons del motlle.
- Abocar la barreja al damunt de la mantellina.
- Acabar de cobrir la part superior amb la mantellina i deixar reposar.
- Coure al forn, prèviament calent a 150º, durant una hora i quart aproximadament. Per saber si està cuit, punxar-lo.
- Retirar-lo del foc i deixar reposar unes hores.
BON PROFIT !
Que bo Núria, ja t¡ho copiaré!!
ResponEliminaBoníssim!!! (ja no en queda...). Ja ho veuràs quin èxit!
ResponEliminaQuina sort poder gaudir de tots aquests productes de producció pròpia!
ResponEliminaEl paté ha de ser boníssim, i si tenim en compte que la recepta és d'en Joan Roca, segur que té l'èxit assegurat ;)
Doncs sí, Gemma! Bo, bo, bo... amb ganes de repetir-ho aviat (hi ha matança de porc a la cantonada!).
ResponElimina