diumenge, 22 de desembre de 2013

Torrons: praliné amb cruixent de neules, rovell cremat (gema) i coco amb xocolata

Torró de praliné
Aquest any m'he aventurat per primera vegada amb els torrons. Ja tocava! Per preparar-me i no començar de zero, m'he format una mica tot assistint a un parell de tallers de cuina: el primer, a l'Escola d'Hostaleria d'Osona que va impartir el xocolater de Taradell. Un curs amb molta precisió tècnica que donà com a resultat uns torrons extraodinaris. D'aquest taller, en surto convençuda de tirar endavant amb la recepta del torró de praliné i cruixent de neules. El segon curs, a l'Aula del Mercat Municipal de Manlleu, impartit per la Sussi Aranda, una gran amant de la Thermomix. D'aquest curs me n'emporto la idea que "tot és possible" i marxo amb el bon regust del torró de coco i amb l'esperança que el torró de rovell cremat es podrà fer sense tenir a casa la Kitchen Aid. Em llenço de cap i organitzem a casa una torronada a quatre mans, d'on en surten aquests extraodinaris torrons: praliné amb neules i rovell cremat! Animada per l'exitosa torronada, m'animo a provar uns dies després el torró de coco. Com a resultat, una bona panera de torrons per compartir amb la família i els amics aquestes festes. Us animo a provar les receptes! 


QUÈ necessites?


Per emmotllar cadascun dels torrons, he utilitzat la meitat d'un brick de llet (en aquest cas, he utilitzat els bricks d'ATO). La referència de les mides està presa a partir d'un brick de llet (450gr de torró, aproximadament).
Per presentar els torrons, he comprat les capses al Món Paper
Per a la decoració del torró de rovell cremat, he utilitzat els motlles de galetes amb motius nadalencs (campanes i estrelles). 

Torró de coco (per 1 barra de torró, 450gr aproximadament)

  • 200 gr de coco ratllat
  • 190 gr de llet condensada
  • Per cobrir el torró: 100 gr de xocolata de cobertura (70% Nestle Postres)

Torró de praliné i cruixent de neules (per 2 barres de torró, 450gr/unitat aproximadament)

  • Praliné d'ametlla (per a uns 800 gr)
    • 500 gr d'ametlles crues (Marcona)
    • 400 gr de sucre
    • 100 gr d'aigua
  • 80 gr de mantega de cacau
  • 80-100 gr de neula trossejada
  • Per cobrir el torró: 200 gr de xocolata de cobertura (70% Nestle Postres)

Torró de rovell cremat / gema cremada (per 3 barres de torró, 450gr/unitat aproximadament)

  • 600 gr de farina d'ametlla
  • 600 gr de sucre llustre
  • 6 rovells d'ou
  • 2 ous sencers

 COM fer-los?

 
Torró de coco

Torró de coco 

  1. Barrejar en un vol el coco amb la llet condensada.
  2. Deixar reposar la barreja 15 minuts aproximadament.
  3. Paral·lelament, fondre la xocolata al microones (per a 200gr, uns 2 minuts) o al bany maria.
  4. Cobrir el motlle amb la xocolata. Repartir-la bé per cobrir bé la base i les parets del brick de llet.
  5. Deixar uns minuts que cristal·litzi la xocolata.
  6. Omplir el motlle amb la barreja de coco.
  7. Es pot cobrir de nou amb la xocolata o deixar-ho blanc.

Torró de praliné i cruixent de neules

Com preparar el praliné:
  • Prèviament, torrar les ametlles crues al forn.
  • Paral·lelament, barrejar en un cassó 400 gr de sucre i 100 gr d'aigua fins que bulli.  
  • Un cop bulli, afegir-hi els 500 gr d'ametlles i es remena ràpidament fins que el sucre comenci a caramelitzar-se.  
  • Un cop caramelitzat, es retira del foc i s'escampen les ametlles damunt d'un paper de forn i es deixa refredar.  
  • Quan l'ametlla s'ha refredat o està tèvia, ja es pot triturar amb la picadora fins que s'aconsegueix una pasta cremosa molt fina (d'un color marró clar). 
(els passos per obtenir el praliné d'ametlla s'han extret del blog "Cuina per a llaminers")
  1. Fondre la mantega de cacau al bany maria a uns 40ºC.
  2. En un cassó, escalfar el praliné a una temperatura similar a la mantega de cacau i barrejar els dos ingredients. 
  3. Afegir la neula trossejada. 
  4. Omplir els motlles amb la barreja obtinguda.  
  5. Deixar cristal·litzar durant 24 hores. Tapar-los bé amb el mateix paper de forn perquè no hi entri l'aire.
  6. Cobrir el torró amb cobertura de xocolata.
Torró de rovell cremat

Torró de rovell cremat

  1. Barrejar en un vol la farina d'ametlla amb el sucre llustre.
  2. Afegir un a un els rovells i els ous, mentre es va amassant amb les mans.
  3. Farcir els motlles i deixar-ho reposar a la nevera 24 hores. Tapar-los bé perquè no s'assequin.
  4. Pintar el torró amb rovell d'ou i tirar-ho una mica de sucre.
  5. Coure els torrons, amb el forn prèviament calent a 250º i durant 10 minuts com a màxim.
 (els passos per obtenir aquest torró s'han extret d'aquest vídeo de Youtube)


 BON PROFIT i BONES FESTES!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: