dilluns, 30 de desembre del 2013

Pastís de formatge amb melmelada de figues

Pastís de formatge
Avui us regalo aquesta nova recepta de pastís de formatge. El dia que vaig llegir-ne la recepta al blog Tasta Rutes de la Bet en vaig quedar enamorada, i això que només vaig veure la foto i el títol de la recepta: "el millor pastís de formatge del món mundial!".És curiós perquè la seva sencillesa és sorprenent i el resultat extraodinari. Per tant, és d'aquelles receptes que cal tenir ben presents i que de ben segur no els caldrà treure la pols massa sovint. En el meu cas l'he versionat una mica i ja veureu que enlloc de la base de galeta faig servir una altra massa que obtinc del pastís de codony. Amb les mesures que apareixen a la recepta, surten dues bases de pastís i una d'elles la reservo com a base per aquest pastís. És reboníssima. Us animo a provar-la i veureu com els convidats se'n llepen els dits. 
  

QUÈ necessites?


Base: massa "pastafrolla" del pastís de codony
Farcit:
  • 550 gr de formatge Philadelphia
  • 200 gr de nata líquida
  • 250 gr de sucre
  • 3 ous
  • 1/3 part d'un pot de melmelada de figues (370gr)

COM es fa?

  1. Per a la base del pastís, utilitzem la massa "pastafrola" sobrant de la recepta del pastís de codony. L'estirem i la repartim al fons del motlle rodó.
  2. Pel farcit, barrejar en un bol tots els ingredients i es barregen fins que quedi homogeni. Es pot fer servir la batedora perquè quedi ben fi.
  3. Amb el forn prèviament calent, coure una mica la "pastafrola" (5-10 minuts a 180º). Es retira del forn i es deixa refredar.
  4. Abocar la barreja a dins del motlle i posar-ho al forn. Cal coure a foc baix (150º) durant una hora i mitja.
  5. Treure-ho del forn i deixar-ho refredar.
  6. Una estona abans de servir, cobrir el pastís amb una mica de melmelada de figues (100 gr).
BON PROFIT !

Aquesta recepta ha estat guanyadora del 2n premi del Primer concurs de pastís de formatge dins el marc de la VI edició de la Fira Lactium (12 d'abril de 2014),

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: