dilluns, 9 de desembre de 2013

Crema de carabassa i nyàmera al toc de comí i cúrcuma


Procurant aprendre cada dia i procurant prendre bons aliments, en aquesta ocasió confessar-vos que he descobert aquest nou ingredient culinari: la nyàmera! No explicaré de nou la història d'aquest tubercle ni tampoc les seves propietats diürètiques, sinó que us invito directament a llegir-vos la fitxa que han preparat a l'ETS EL QUE MENGES, d'on he après tot el que avui sé sobre la nyàmera i d'on he extret íntegrament la recepta que us descric a continuació. 
Un plat senzill, sa, gustós, diferent, diürètic, que enganxa cullerada rera cullerada, de gust sorprenent si no esteu acostumats a espècies com la cúrcuma (un dels ingredients del curry) i que et recupera del fred si el prens ben calentó... Un plat que s'ha de provar si voleu descobrir nous sabors. Un plat per a sorprendre-us i per a sorprendre! 
 
 

QUÈ necessites?


(per a 10 racions)

1 Kg i mig de carabassa (un cop pelada i crua)
750 gr de nyàmeres
3 cebes grans
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
Cúrcuma
Comí


COM fer-la? 

  1. A l'olla, preparar un sofregit de ceba amb un raig d'oli d'oliva.
  2. Mentrestant, pelar i tallar la carabassa a daus petits.
  3. Afegir els daus de carabassa a l'olla, un cop tenim el sofregit apunt.
  4. Cobrir la carabassa amb el caldo de pollastre o de verdures (si no en teniu, es pot fer amb aigua) i deixar-ho bullir durant 5 minuts.
  5. Mentrestant, treure la terra i rentar les nyàmeres. Tallar-les a rodanxes d'un centímetre aproximadament.
  6. Un cop ha bullit la carabassa, afegir-hi les nyàmeres i deixar-ho bullir durant 15 minuts més.
  7. En un morter, picar el comí fins que quedi pols. Afegir-hi una mica de pebre i una cullerada de postres de cúrcuma.
  8. Afegir les espècies a l'olla i triturar-ho amb la batedora fins que quedi una crema ben fina.
  9. Si us queda massa espessa, podeu afegir caldo o aigua a la crema.    
  10. Servir la crema en un bol amb un rajolí d'oli d'oliva, que ajuda a fer el plat més digestiu, i un pessic de comí per donar-li un toc decoratiu. 
BON PROFIT !



s un tubercle originalment conreat pels indis d’Amèrica del Nord que va arribar a París el 1613. - See more at: http://www.etselquemenges.cat/rebost/la-nyamera-per-la-diabetis#sthash.Vu6BNrtr.dpuf

1 comentari:

  1. Segur que amb les especies encara és més gustosa. A mi m' agraden molt les nyameres, el problema és que no sempre se'n troben.

    ResponElimina

Deixa el teu comentari: