Començo un nou any amb la il·lusió de continuar compartint en aquest blog algunes d'aquelles receptes que experimento a la cuina de casa. Els que m'aneu seguint, ja sabeu que tinc una debilitat pels postres... m'agrada fer-los, m'agrada compartir-los amb vosaltres, m'agrada veure com en gaudiu i m'agrada gaudir-ne a mi també! Però el dia a dia a la cuina no només són postres i m'agradaria anar completant el blog amb d'altres receptes salades que també alegrin els nostres paladars. Aquest és un dels meus bons propòsits de l'any! I per encetar-lo, regalar-vos aquesta recepta marinera que un parell d'amics van tenir ocasió de degustar en un taller de cuina de Nadal que fa unes setmanes es va organitzar a Roda de Ter i que va impartir el cuiner Enric Ayats. Gràcies per fer extensiva aquesta recepta i aquí en teniu el meu resultat!
QUÈ necessites?
Pel pastís de peix:
- 50 gr de rap
- 50 gr de bacallà
- 50 gr de lluç
- 4 llagostins pelats
- 4 ous
- 400-500 gr de crema de llet
- 10 ml de salsa de tomàquet
- 1 raig d'oli
- Sal i pebre negre
Per la crema de marisc:
- 1 pastanaga
- 1/2 porro
- 1/2 ceba
- Les closques dels llagostins
- 100 gr de crema de llet
- 1 raig d'oli d'oliva
- 1 raig de conyac
COM fer-lo?
- Per preparar el pastís de peix, en una paella, coure tot el peix (sense la pell) i marisc (sense closques) amb un raig d'oli fins que s'evapori tot el suc que desprengui.
- Mentrestant, en un bol batre els ous i barrejar-los amb la nata líquida i la salsa de tomàquet.
- Abocar-hi el peix i triturar-ho amb la batedora. Afegir-hi la sal i el pebre que convingui.
- En un bol (una flamera va bé) prèviament untat amb mantega, abocar-hi aquesta barreja.
- Coure el pastís al bany maria, amb el forn prèviament calent a 180º i durant 40 minuts aproximadament. Assegurar que estigui cuit punxant al mig (ha de sortir el punxó net).
- Deixar que es refredi abans de desemotllar. Es pot reservar a la nevera un dia per l'altre.
- Per tal de preparar la crema de marisc, tallar les verdures ben petites i posar-les en un cassó amb un bon raig d'oli d'oliva. Un cop les verdures agafin un color més daurat, afegir les closques dels llagostins i un raig de conyac. Deixar que s'evapori.
- Finalment, afegir la crema de llet i deixar-ho bullir un parell de minuts.
- Triturar-ho tot amb la batedora i passar-ho pel colador per tal que quedi una crema ben fina.
- Deixar refredar el pastís de peix i un cop fred, desemotllar-lo i servir-lo amb la crema de marisc al damunt.
- Es pot acompanyar el pastís amb una bona amanida o uns pèsols saltejats. També es pot utilitzar com a aperitiu per a untar torradetes.
Quina bona pinta, me l'apunto!! bon any reina!
ResponElimina