divendres, 15 de novembre del 2013

Pastissets de cabell d'àngel i de moniato

Els "belly" pastissets
"No es pot cuinar bé si no es fa amb el cor, doncs per sobre de tot, es tracta de que al voltant de la taula hi regnin sentiments d'amistat i de fraternitat", va dir Fernand Point. Puc afirmar que en aquesta ocasió va ser així. Dotze mans, negra nit, volves de neu al Pirineu, l'aire del Montseny, fred intens a fora, ambient acollidor a dins. La llar, la família, la companyia, la taula, el menjar... i dotze "belly" mans cuinant a l'unisò. Influenciada per unes paraules que vaig llegir fa uns dies, dites pel xef @JordiCruzMas, puc dir-vos que es va omplir la cuina de l'Olga de solistes, contralts i soprans, totes tocàvem per crear aquest postre tant súblim que vaig descobrir fa poc de la mà d'un parell d'amics que tingueren la sort de presenciar en directe l'elaboració i degustació d'aquesta típica recepta de les Terres de l'Ebre de la mà de la blocaire gastronòmica Gemma Clofent. A tots i a totes, aquest "bravo, bravissimo" per aquest postre!!!


QUÈ necessites?



Farciment de cabell d'àngel
(esquerra) i de moniato (dreta
Per la massa

300g de farina 

125ml d'oli

25ml d'anís

60ml de moscatell

Sucre per arrebossar





    Pel farciment: cabell d'àngel (veure la recepta) o confitura de moniato. Ingredients per la confitura: 
    450 gr de moniato (cuit i pelat) 
    200 gr de sucre
     
    100 ml d’aigua
     
    1 pell de llimona
     
    1 branca de canyella



    COM fer-los? 

    La preparació de la massa

    1. En un vol, barrejar tots els líquids (anís, moscatell i oli).
    2. Afegir-hi la farina.
    3. Amassar-ho amb les mans fins que quedi una massa homogènia.
    La preparació de la confitura de moniato
    1. Coure els moniatos, amb el forn prèviament calent a 180º, fins que sigui tou. Deixar-los refredar i pelar-los.
    2. Afegir el sucre i l'aigua.
    3. Triturar-ho tot amb la batedora (moniato, sucre i aigua).
    4. Posar-ho en un cassó, amb una branca de canyella i la pell d'una llimona. 
    5. Coure-ho a foc baix durant 30 minuts aproximadament, removent de tant en tant amb una cullera de fusta per evitar que s'enganxi.
    6. Deixar-ho refredar.
    La preparació dels pastissets
    1. Fer boletes d'uns 40 gr amb la massa.
    2. Posar la boleta entre 2 papers de forn i amb el corró estirar la massa en forma rodona.
    3. Al mig, posar-hi la confitura de moniato o el cabell d'àngel (veure receptes)
    4. Doblegar la massa per la meitat, cobrint el farciment i segellant la vora amb l'ajuda d'una forquilla.
    5. Arrebossar els pastissets amb el sucre i posar-los a la plata del forn.
    6. Coure els pastissets durant 30 minuts amb el forn prèviament calent (180º).

    BON PROFIT !

    4 comentaris:

    1. Ostres Nuria!!! estás feta una poetissa de gran nivell. Jo amb 2 de les dotze mans que van influir en el resultat dels pastissets de moniato. Dono fe que varem sortir boniiiissiiiiiiims!!!
      Quines artistes!!!
      Un petonet a totes

      ResponElimina
    2. Us van quedar fantàstics!!!!
      Només un detall a la recepta: és millor arrebossar els pastissets després de sortir del forn, no abans de coure'ls ;)
      Reunir la colla d'amics a la cuina és una bona excusa per trobar-se i passar una tarda ben entretinguda :)

      ResponElimina
    3. Gràcies Olga! Gemma, ja ho tindrem en compte per a la propera ocasió (que ja et dic que no tardarà en arribar...!). Això del sucre és una qüestió estètica o més aviat per propietats nutricionals?

      ResponElimina

    Deixa el teu comentari: