dimarts, 12 de novembre del 2013

Corona de carabassa amb aroma de taronja

Tall de pastís de carabassa
La tardor es caracteritza per ser temps de carabasses. Precisament a la Revista Cuina del mes d'octubre (núm. 151) hi ha un monogràfic que parla extensament de les varietats d'aquest cucurbitaci i just feia pocs dies que havia llegit aquest article a l'Ara.cat que parlava del bon maridatge que el vi dolç fa amb els pastissos de carbassa. Ja ho diuen que el destí està escrit a les estrelles... i els astres em deien que calia cuinar aquest pastís... Calia arremangar-se i aprofitar la trobada amb uns amics que venien a la cuina de casa per provar aquesta nova recepta. En aquesta ocasió l'he extret d'aquest blog francès i també he tingut presents algunes de les recomanacions del blog La crème de la crème per la ganache, que era la primera vegada que m'hi aventurava! Un resultat excel·lent i molt adequat per alegrar qualsevol àpat.


QUÈ necessites?


200 gr de carabassa ratllada / 1 sobre llevat químic
Suc i ratlladura d'una taronja
160 gr de farina d'ametlla / 40 gr. de Maizena
120 gr de farina / 40 gr de sucre vainillat
100 gr de sucre / un rajolí de Contreau
3 ous / 20 gr d'oli vegetal 


Per a la decoració: 

Ganache de xocolata negra (250 gr de xocolata negra -Nestle postres-; 250 gr de nata 35%) 
Trossos de xocolata blanca
Ratlladura de taronja

COM es fa?

  1. Pelar a trossos la carabassa i ratllar-la. Reservar en un vol.
  2. Esprémer el suc d'una taronja i barrejar-lo amb la carabassa ratllada. 
  3. Cobrir el vol amb paper film (foradar-lo amb una forquilla) i escalfar-ho durant 1 minut al microones. Deixar-ho refredar. 
  4. Paral·lelament, batre els ous amb el sucre fins que quedi ben fi (va bé utilitzar la batedora). 
  5. Anar-hi afegint els ingredients amb aquest ordre: farina d'ametlla, oli, Maizena, farina, llevat, ratlladura de taronja, Contreau i la barreja de carabassa amb taronja.
  6. Untar el motlle amb mantega perquè no s'enganxi (he utilitzat la forma de corona) i abocar-hi la massa. Es pot utilitzar un motlle de silicona.
  7. Coure al forn, prèviament escalfat a 180º, durant 45 minuts aproximadament. Assegureu que està ben cuit amb un pinxo. 
  8. Un cop fred, es desemmotlla. 
  9. Decorar la corona amb una mica de ganache de xocolata negra (amb una xeringa), trossets de xocolata blanca i ratlladura de taronja.
Com es prepara la ganache de xocolata?

Posar en un motlle de vidre els trossos de xocolata amb la nata líquida. Tancar el motlle i escalfar al microones entre 2' i 2 minuts i mig. Amb una cullera de fusta, acabar de barrejar-ho bé fins que la xocolata s'hagi fós del tot i hagi quedat lligat amb la nata. Deixar-ho refredar. Si es vol utilitzar la ganache per farcir, es pot muntar amb posterioritat la nata líquida fent ús d'unes barilles.

Aquest pastís queda molt ben maridat amb una copeta de ratafia!

BON PROFIT !

1 comentari:

  1. A la feina els encanta la carbassa, em sembla que un dia els duré una sorpreseta!! fa una pinta!!!

    ResponElimina

Deixa el teu comentari: