dilluns, 7 d’octubre del 2013

Pastís de pera

Ja han passat molts anys d'aquells primers cursos de cuina que vaig fer amb la Mirentxu Riubrogent a Vic i a La Guixa. La veritat és que malgrat jo començava a tenir passió per la cuina, fent aquell curs vaig pensar que una persona a qui no li entusiasmés massa podia acabar-ne sortint amb un pilot de ganes d'endinsar-se a cuinar totes o gran part de les receptes del curs. Amb quina passió impartia els cursos (i continua... no en tinc cap dubte), es notava que hi disfrutava molt, i això dóna gust de veure! En tot cas, això ho comentava perquè la recepta base del pastís d'avui és la del "pastís de poma" que vaig aprendre a fer amb ella (a destacar la originalitat dels talls que es dóna a la fruita), i que si de cas ja publicaré en una altra ocasió. Aquesta vegada, l'he versionat i he substituït la poma per peres, doncs tenia una vintena de peres de casa els sogres que eren força dures i després d'unes setmanes a la nevera pensava que potser els costaria massa madurar. I abans de fer-se malbé, què millor que fer algun dolç o una altra menja ben bona... I aquest n'és el resultat. Aquesta vegada, al fer-ne per duplicat i així gastar totes les peres, el pastís l'ha pogut degustar força gent (família, amics i companys de feina) i sembla que tothom l'ha trobat deliciós. A veure si us animeu a cuinar-lo!

QUÈ necessites?

1 iogurt natural
1 mesura de sucre
1 mesura d'oli de girasol

3 mesures de farina
3 ous
1 sobre de llevat
7-8 peres
1 raig d'anís

COM es fa?

  1. En un bol, batre els ous i després afegir-hi la resta d'ingredients (iogurt, sucre, oli, farina, llevat i raig d'anís). Barrejar tots els ingredients amb l'ajuda de la batedora.
  2. Pelar les peres i tallar-ne unes quantes a llunes i les altres en 3 o 4 trossos més grans.
  3. Incorporar les peres en forma de lluna al fons del recipient.
  4. Per sobre, abocar la massa.
  5. Al damunt, incorporar els trossos de pera més grans, que prèviament haurem marcat amb un ganivet en forma de llunes (sense tallar-les del tot). - vegeu la forma de la pera a la foto-.
  6. Empolsinar les peres amb sucre i tirar-hi una mica de trossos d'ametlles torrades al damunt.   
  7. Coure el pastís amb el forn prèviament calent a 180º fins que estigui cuit (35-45 minuts aproximadament).

BON PROFIT !

2 comentaris:

Deixa el teu comentari: