diumenge, 13 d’octubre del 2013

Pastes de full amb cabell d'àngel



Com vaig prometre fa unes setmanes amb la recepta de cabell d'àngel, ha arribat el torn de publicar una recepta d'uns postres amb cabell d'àngel. Són ideals per acompanyar a l'hora del cafè. Ahir va ser un dia diferent. Era dissabte. El dia es va despertar fresc i no convidava a sortir de casa. Com que tenia un pot mig ple amb cabell d'àngel, vaig decidir aprofitar l'estona de son de la meva filla, com faig tantes i tantes vegades, per tirar endavant aquesta recepta. Vaig fer una bona estesa a la taula del menjador de casa els pares, on ahir hi vam degustar un bon menjar, i amb poca estona vaig preparar tota una plata de pastes de full com la que veieu a la foto. Sona a tòpic, però la veritat és que feien una bona pinta que hi cantaven els àngels! Us convido a llegir la recepta i com sempre, a provar-la! I al mateix temps, us animo a compartir en aquesta entrada d'altres receptes que hagueu fet amb cabell d'àngel que us hagin captivat! M'agradarà provar-les (i tastar-les!) i així podré anar gastant els nous pots de cabell d'àngel... doncs aquesta tarda de diumenge l'he compartit a la cuina amb uns amics. Hem fet codonyat i cabell d'àngel amb els codonys i carabasses que els sogres em van obsequiar fa un parell de dies. Per tant, en tinc per anar provant tot el que faci falta. Nyam i bona cuina!

QUÈ necessites?

  • Cabell d'àngel
  • 1 làmina de pasta de full rectangular
  • Ametlles trossejades sense torrar
  • 1 rovell d'ou
  • sucre llustre

 

COM fer-lo?

  1. Repartir el cabell d'àngel per sobre de la pasta de full (la part rectangular més estreta, la mateixa per on s'enrotlla la pasta de full).
  2. Pastes de full amb cabell d'àngel
    (sense sucre llustre)
    Enrotllar fins que el cabell d'àngel quedi cobert.
  3. Tallar la pasta de full amb el ganivet.
  4. Untar amb un pinzell tot el  "caneló" de pasta de full amb el rovell d'ou.
  5. Dividir en parts iguals i tallar en 6 trossos (o els que cregueu oportuns, tot depèn de la mida que vulgueu les pastes)
  6. Posar pel damunt les ametlles. És recomanable que les remulleu, doncs sinó es cremen massa un cop estan al forn.
  7. Coure les pastes amb el forn prèviament calent a 180º durant 10 minuts aproximadament.
  8. Si escau, podeu abocar per sobre una mica de sucre llustre. 

BON PROFIT !

2 comentaris:

  1. Núria,

    Tenen molt bona pinta, aquestes pastes! Felicitats!

    Jo ja he posat les llavors de carabassa a assecar. No donaran fruit fins la propera tardor, però ja començo a pensar quina una en faré! Pastissets de Tortosa, ensaïmades...! D'aquí a un any t'ho explicaré!

    ResponElimina
  2. Gràcies!
    Mentrestant, anem rumiant quins panellets "delicatessen" portem a la propera reunió del GT? A mi em cal utilitzar el codonyat! Alguna suggerència?

    ResponElimina

Deixa el teu comentari: