diumenge, 27 d’octubre del 2013

Panellets de codonyat i de pinyons

Panellets de pinyons (castanyada 2016)
Un any més, arriben les castanyes, els moniatos i els panellets. Després que l'any passat cuinés els panellets de pastanaga i coco que tant m'agraden, aquest any he optat pels tradicionals doncs tenia unes bones tarrines de codonyat per gastar... Aquesta vegada hem decidit compartir una matinal de diumenge amb uns amics també força fanàtics per la cuina i plegats hem elaborat unes quantes plates de panellets. Mentre jo he optat pels clàssics de codonyat i pinyons, ells han ampliat la varietat i n'han preparat de cafè i licor, de coco i de cagarrines de xocolata. Si encara no us hi heu posat, us animo que també proveu de fer-los, han quedat "summament" bons! Ben aviat també podreu consultar-ne la recepta doncs avui han fet el cop de cap, han escollit el nom del blog i ben aviat el trauran a la llum i podrem batejar a aquests nous blogaires gastronòmics. De ben segur que també ens captivaran amb les seves receptes culinàries, tant dolces com salades, i ens recomanaran un bon vi per a cada ocasió i alguns restaurants on gaudir de bones menges. Felicitats parella. I a tots, bona cuina i bona castanyada!

QUÈ necessites?


Per la massa de massapà:
Massa de massapà
  • 500 gr d'ametlla en pols
  • 300 gr de sucre
  • 150 gr de moniato (cuit)
  • 50 gr de clara d'ou
  • Ratlladura de 1/2 llimona
(Partint de la recepta del Corpus del Patrimoni Culinari Català, l'he versionat una mica després de llegir la recepta de panellets de @NanduJubany i del blog Cuinetes).

Per personalitzar els panellets:

COM fer-los?

 

Panellets de pinyons

1. Fer boles amb la massa de massapà.
2. Arrebossar les boles perquè s'enganxin els pinyons. Si costa que quedin presos, es poden remullar els pinyons amb una mica de rovell d'ou.
3. Pintar per sobre els panellets amb rovell d'ou.

Panellets de codonyat

Panellets de codonyat
1. Escampar sobre la superfície una mica de sucre llustre.
2. Amb un corró, aplanar la massa de massapà de forma rectangular.
2. Posar una tira de codonyat a sobre de la massa de massapà que hem aplanat.
3. Tapar el codonyat amb una nova tira de massa de massapà.
4. Ajuntar les vores i enrotllar-ho com si fós un "sandwitch".
5. Tallar al biaix i acabar d'empolsinar amb sucre llustre.


La cocció dels panellets. Els uns i els altres, es poden enfornar per la part central del forn entre 5-10 minuts a 200º. És recomanable no deixar-los massa estona doncs la massa queda massa cuita.

Finalment, aquesta ha estat la periodificació que he seguit en aquesta ocasió per tal de tenir apunt els panellets en 2-3 dies, sense anar massa depressa, com deia en J. Pla.

1r dia. Coure al forn els moniatos.
2n dia. Preparar la massa de massapà. Deixar reposar 24 hores a la nevera, tapada amb paper film.
3r dia. Preparar els panellets i enfornar-los.

BON PROFIT !



4 comentaris:

  1. MMMMM..... deliciosos!!!entre els panallets i el codonyar ....
    Congratulations ;))

    ResponElimina
  2. Gràcies! Pq no tens blog (potser t'hi animes?!?), però el croissant que he pogut degustar aquest matí també era deliciós... Felicitats, continua així!

    ResponElimina
  3. No només deliciosos, sinó que han servit de carburant per la reunió de Gestió Documental, mmmmmmm!

    ResponElimina
  4. Núria... ho "certifico"! T'han sortit boníssims! A veure amb quins "plaers i delits" ens premien els altres la propera vegada!

    ResponElimina

Deixa el teu comentari: