dimarts, 12 de novembre de 2013

Copa de magrana i taronja amb vi dolç

La magrana és un fruit molt típic d'aquesta època de l'any. A més de ser un fruit amb moltes propietats, que conté molta aigua i és baix en sucre, es tracta d'un fruit molt vistós que sovint s'utilitza com a postres i també per donar un toc de vistositat i dolçor a les amanides. És un fruit deliciós i "saborós" que recorda al robí. Heus aquí un vers del poema "Les magranes flamejants", en què amb aquest fruit s'invoca a Hera, la deesa protectora de l'amor matrimonial.
 
"I despullant, de dia, les hortes i els jardins, en premi de les teves volences sobiranes,
tos temples ornaria de flamejants magranes que, ben ferides, llencen un xàfec de robins."
(Els fruits saborosos, J. Carner) 

Us suggereixo consultar el blog de La cuina violeta, de la Nani. Veureu que gràfic el procediment de preparació de magranes amb vi dolç... Nyam! 

QUÈ necessites?

  • 2 magranes 
  • 1 taronja
  • Vi dolç: Moscatell

COM preparar-la?

  1. Buidar les llavors de la magrana en un recipient. Per desgranar-la més fàcilment i aconseguir "llançar un xàfec de robins", la partim per la meitat i les "ferim", donant-los algun cop de morter.
  2. Pelar la taronja i tallar-la a trossets ben petits.
  3. Posar a la base d'una copa de vidre la magrana i una mica de suc de la magrana i tot seguit, els trossos de taronja amb el seu suc.
  4. Banyar la fruita amb una mica de Moscatell (a gust del consumidor).
Deixar-ho reposar una estona a la nevera abans de servir. Aquestes quantitats són per a 4 persones.

BON PROFIT!



 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: